Το επίπεδο του 1,25 δολαρίου ξεπέρασε τη στερλίνα εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για το Brexit

το-επίπεδο-του-125-δολαρίου-ξεπέρασε-τη-σ-390217

Η στερλίνα υποχώρησε από τα επίπεδα άνω του 1,25 δολαρίου στα οποία ανήλθε σήμερα για πρώτη φορά σε πέντε εβδομάδες, εν αναμονή της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου αναφορικά με τη διαδικασία του Brexit.

Η λίρα κατέγραψε άνοδο χθες καθώς οι επενδυτές προεξοφλούσαν τη δικαστική ήττα της κυβέρνησης στην έφεση που άσκησε κατά της απόφασης, βάσει της οποίας υποχρεούται να συμβουλευθεί τα μέλη του κοινοβουλίου πριν εκκινήσει επισήμως τις συνομιλίες εξόδου από την ΕΕ τον Μάρτιο.

Η απόφαση θα ανακοινωθεί σήμερα στις 11:30 ώρα Ελλάδας και αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση πρέπει να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου πριν ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Οι προσδοκίες για ήττα της κυβέρνησης οδήγησαν τη λίρα σε άνοδο έως και το 1,2546 δολάριο στη διαπραγμάτευσή της στην Ασία, που είναι τα υψηλότερα επίπεδά της από τις 19 Δεκεμβρίου.

Η λίρα σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,5% από αυτά τα επίπεδα στο 1,2473 δολάριο, ενώ έναντι του ευρώ κατέγραψε απώλειες 0,3% στις 86,11 πένες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

One thought on “Το επίπεδο του 1,25 δολαρίου ξεπέρασε τη στερλίνα εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για το Brexit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook