Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ πάει Θεσσαλονίκη

το-ελευθέριος-βενιζέλος-της-ανεκ-πά-277542
A boat with migrants and refugees, right, escorted by a coastguard boat arrives at the port next to the ferry Eleftherios Venizelos after crossing from Turkey, at the southeastern island of Kos, Greece, Monday, Aug. 17, 2015. With the lights of the Greek island of Kos twinkling through the darkness, beacons of hope for a new and better life, another group of migrants has come through this wealthy tourist town to make a risky, but less risky than most, sea crossing and apply for asylum in Europe. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Αλλάζει ρότα και προορισμό το «Ελ. Βενιζέλος» για να πάρει κι άλλους πρόσφυγες

Με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως τελικό προορισμό αναχώρησε από την Κω το οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας περίπου 1.700 πρόσφυγες από τη Συρία.

Το πλοίο, που αναχώρησε το πρωί από το λιμάνι της Κω, θα έχει ενδιάμεσους σταθμούς την Κάλυμνο και τη Λέρο από όπου θα παραλάβει και άλλους μετανάστες.

Να σημειωθεί ότι από χθες το πρωί τα εμπλεκόμενα υπουργεία για το μεταναστευτικό είχαν ζητήσει διευκολύνσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να μεταφέρει πρόσφυγες από τα νησιά ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση.

Πιθανότατα και σύμφωνα με το «Έθνος»,  αμέσως μετά την αποβίβαση των μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, το πλοίο θα ανεφοδιαστεί και αναμένεται να ξεκινήσει νέο δρομολόγιο για την Κω και άλλα νησιά που αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα.

One thought on “Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ πάει Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook