Το βίντεο του Θοδωρή Παπαδουλάκη για τις αυτοκτονίες | «Ακολούθησε το φως της ζωής»

το-βίντεο-του-θοδωρή-παπαδουλάκη-για-τ-179098

Στατιστικά αύξηση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της αυτοκτονίας και στην Κρήτη, όπως επισημάνθηκε στην ημερίδα με τον τίτλο «Αυτοκτονία: Φαινόμενο της οικονομικής κρίσης; Εναλλακτικές προτάσεις αντιμετώπισης της» που έγινε σήμερα στο Ηράκλειο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, αρχών, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων της Τ.Α. , φορέων και πλήθος κόσμου.

Στην ημερίδα ειδικοί επιστήμονες αναφέρθηκαν στο φαινόμενο ενώ μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η προβολή του βίντεο που έφτιαξε και προσέφερε δωρεάν στην Περιφέρεια Κρήτης ο Χανιώτης σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης.

Με σύνθημα «Άφησε πίσω το σκοτάδι της απελπισίας. Ακολούθησε το φως της ζωής. Τηλεφώνησε τώρα στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής σου. Η βοήθεια είναι δύναμη», το βίντεο που θα προβληθεί σε τοπικά και Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, έχει στόχο την στήριξη των συνανθρώπων μας που εκδηλώνουν αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές και θα συντελέσει στην πρόληψη-αποφυγή του φαινομένου.

226717«Η ημερίδα πέτυχε τον στόχο της. Οι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, με κατάληξη την αυτοκτονία, αποτελούν μείζον πρόβλημα και στην Κρήτη. Φαίνεται ότι είναι ακόμα εντονότερο γιατί δυστυχώς, από ό,τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, έχουμε την πρωτιά. Η Περιφέρεια λοιπόν, ευαισθητοποιημένη σε θέματα τέτοια, σκύβει πάνω στο φαινόμενο αυτό, οργανώνοντας τη συγκεκριμένη ημερίδα, αλλά και οργανώνοντας τις υπηρεσίες Πρόνοιας της Περιφέρειας, ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν τις οικογένειές, να δώσουν συμβουλές και προλάβουν τέτοια γεγονότα τα αμέσως επόμενα χρόνια» δήλωσε η εντεταλμένη σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Μαρία Τζανακάκη – Μελισσάρη. Η ίδια εξήγησε ότι ο κοινωνικός σχεδιασμός της Περιφέρειας θα υλοποιηθεί «με την δημιουργία ειδικών υπηρεσιών σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Κρήτης με το συντονισμό πάντα της κεντρικής υπηρεσίας τον κ. Επιτροπάκη και εμένα, σαν εντεταλμένη σύμβουλο, ώστε, να θωρακίσουμε τις δομές, να πληροφορήσουμε τους πολίτες και να μειωθεί το φαινόμενο».

Ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αλέξανδρος Βγόντζας ανέφερε ότι την τελευταία 15ετία καταγράφηκαν στην Κρήτη 650 αυτοκτονίες, με τον μεγαλύτερο αριθμό να σημειώνεται το 2000 με συνολικά 61 άτομα ενώ σε επίπεδο ν. Ηρακλείου, η αύξηση ήταν δραματική το 2012.

Ο ίδιος είπε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η επίπτωση της κρίσης στο φαινόμενο των αυτοκτονιών δεν φαίνεται να είναι μεγάλη, ενώ επεσήμανε ότι η αύξηση της αυτοκτονικότητας καταγράφεται κυρίως στους άνδρες μέσης – παραγωγικής ηλικίας, σε αντίθεση με τις γυναίκες και τους νέους, οι οποίοι αποτελούν τα μεγαλύτερα «θύματα» του εφιάλτη της ανεργίας.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook