Το αστρονομικό ποσό που ζητά το Μουσείο του Λούβρου για μια… βόλτα της Μόνα Λίζα – Πώς το υπολογίζει

το-αστρονομικό-ποσό-που-ζητά-το-μουσεί-673048

Μια σκέψη έκανε η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, αλλά γρήγορα το μετάνιωσε. Το κόστος για μια «περιοδεία» της Μόνα Λίζα στη Γαλλία παραείναι «αλμυρό».

Το Μουσείο του Λούβρου εκτίμησε ότι η μετακίνηση του εμβληματικού πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι θα κοστίσει 35 εκατ. ευρώ! Κατέληξε σε αυτό το αστρονομικό ποσό υπολογίζοντας το κόστος της μεταφοράς, αλλά και τα έσοδα που θα χάσει, καθώς το 90% των τουριστών δηλώνει ότι ο βασικός λόγος που επισκέπτονται το μουσείο είναι για να δουν τη Μόνα Λίζα.

Η Φρανσουά Νισέν, υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι σκέφτεται σοβαρά να σταλεί ο πίνακας στην πόλη Λανς, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να μεταφερθούν κορυφαία έργα τέχνης σε διάφορα σημεία της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «πολιτιστική απομόνωση» των πιο υποβαθμισμένων περιοχών.

Ομως, μόλις άκουσε τον «λογαριασμό», άρχισε να το ξανασκέφτεται. Σύμφωνα με την Le Parisien, το Μουσείο του Λούβρου υπολόγισε ότι θα κοστίσει 2 εκατ. ευρώ η ασφάλιση του πίνακα, 2-3 εκατ. το νέο προστατευτικό γυαλί, 3 εκατ. ευρώ το προστατευτικό περιτύλιγμα και 1-2 εκατ. ευρώ η μεταφορά.

Το κόστος εκτοξεύθηκε όμως με τον υπολογισμό των εσόδων που θα χάσει το μουσείο: 13 εκατ. ευρώ από ακύρωση κρατήσεων ξένων τουριστών μόλις θα μάθουν ότι η Μόνα Λίζα θα λείπει από το Λούβρο. Επίσης, εκτιμήθηκε ότι το μουσείο θα χάσει άλλα 7,5 εκατ. ευρώ από τα έσοδα των καταστημάτων και εστιατορίων του, όπου κάθε επισκέπτης ξοδεύει κατά μέσο όρο 30 ευρώ.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook