Το Αρκαλοχώρι δεν είναι «πράσινο» | Πέταξαν μπουκάλια στον Βενιζέλο | Photos

το-αρκαλοχώρι-δεν-είναι-πράσινο-πέτ-78772

ARKALOXORI3

Ένταση και περιορισμένης έκτασης επεισόδια έξω από το κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Αρκαλοχώρι, όταν έφτασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητο του ένθερμοι διαδηλωτές του πέταξαν μπουκάλια με νερό χωρίς όμως κάποιο από αυτά να χτυπήσει τον κ. Βενιζέλο.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν άτομα που προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φθάσουν έως το αυτοκίνητο που επέβαινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο κ. Βενιζέλος συνομίλησε στο κοινωνικό ιατρείο με τοπικούς φορείς και τον μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου του οποίου ουσιαστικά ήταν προσκεκλημένος.

Έξω από το κοινωνικό ιατρείο υπήρχαν διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα και τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο.

Το κλίμα πάντως, μύριζε μπαρούτι καθώς οι προθέσεις για θέρμη στον Ευάγγελο Βενιζέλο από κατοίκους του Δήμου Μινώα Πεδιάδος κάτοικοι και δημοτικούς υπαλλήλους από Μινώα Πεδιάδος και Βιάννο ήταν γνωστές από νωρίς. Κρατούσαν σημαίες και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής άλλα και προσωπικά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Διαμαρτύρονταν για απολύσεις και μετακινήσεις στο δημόσιο τομέα. Από τα συνθήματα τους δεν γλύτωσαν ούτε τα μέλη, οι φίλοι άλλα και βουλευτές του κόμματος που έφτασαν για να συμμετάσχουν στην επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο κοινωνικό ιατρείο της περιοχής.

Να σημειωθεί, ότι η εικόνα από το Αρκαλοχώρι δε θύμιζε σε τίποτα παλαιότερες ένδοξες για το κόμμα εποχές, καθώς το Αρκαλοχώρι θεωρούνταν ένα από τα πιο δυνατά πράσινα κάστρα όχι μόνο του Ηρακλείου αλλά γενικότερα της Κρήτης.

Αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος έφυγε από το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο, του Αρκαλοχωρίου, εν μέσω συνθημάτων από διαδηλωτές.

Όπως ανέφερε «τα κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία και παντοπωλεία, δεν αποκαθιστούν το κοινωνικό κράτος και τις δομές υγείας και έρχονται συμπληρωματικά να το βοηθήσουν και μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να αναπτυχθεί ένα κλίμα αλληλεγγύης».

Λίγη ώρα αργότερα οι διαδηλωτές αποχώρησαν, ενώ τα μεγάφωνα με τους ήχους της κρητικής μουσικής προσπαθούσαν να υπερκαλύψουν τις αντιδράσεις και τα συνθήματα των διαμαρτυρομένων.

Πηγή: neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook