Το απόλυτο ντέρμπι για το δημοψήφισμα | Δείτε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις

το-απόλυτο-ντέρμπι-για-το-δημοψήφισμα-262808
Ψήφο, ψήφο εκτιμάται ότι θα κριθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής με βάση τα αποτελέσματα μετρήσεων που δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Public Issue («Κυριακάτικη Αυγή»)

Στην πρόθεση ψήφου, το OXI συγκεντρώνει 43%, το NAI 42,5%, οι αναποφάσιστοι είναι 9%, ενώ 3,5% δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν, το λευκό – άκυρο είναι 1%, ενώ 1% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα ανά περιοχές. Στην Αθήνα, το 45% τάσσεται υπέρ του ΝΑΙ και το 40% υπέρ του ΟΧΙ. Στη Θεσσαλονίκη το 39% τάσσεται υπέρ του ΝΑΙ και το 44% υπέρ του ΟΧΙ. Στη Λοιπή Ελλάδα το 42% τάσσεται υπέρ του ΝΑΙ και το 45% υπέρ του ΟΧΙ.

Alco (protothema.gr)

Στην πρόθεση ψήφου, το 41,7% ψηφίζει ΝΑΙ, το 41,1% ψηφίζει ΟΧΙ, το 10,7% είναι αναποφάσιστοι, το 4,1% δηλώνει ότι θα απέχει, το 2,4% δηλώνει λευκό.

Το 48% θεωρεί λανθασμένη την απόφαση για δημοψήφισμα, το 42% τη θεωρεί σωστή και 10% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας (Bloomberg)

Στο 43% ανέρχεται το ποσοστό των πολιτών που προτίθενται να ψηφίσουν OXI έναντι 42,5% που υποστηρίζουν το NAI, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 81% των ερωτηθέντων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, με το 12% να τάσσεται υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας σε δείγμα 1.042 ατόμων με το περιθώριο σφάλματος να ανέρχεται στο 3%, επισημαίνει το δημοσίευμα του Bloomberg.

 zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook