Το απρόσμενο μυστικό για να χάσετε «εκείνα τα τελευταία κιλά»

το-απρόσμενο-μυστικό-για-να-χάσετε-εκ-535750

Αν ανήκετε σε εκείνους που όσο και αν προσπαθούν δεν μπορούν να χάσουν τα κιλά που επιθυμούν παρά το γεγονός ότι γυμνάζονται εντατικά και ενίοτε κουραστικά, τότε υπάρχει κάτι που πιθανώς αμελείτε να κάνετε για να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Και αυτό δεν είναι άλλο από το να διασκεδάζετε με το ότι κάνετε γυμναστική, ασκείστε και κάνετε καλό στην υγεία σας. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε αυτή την προσπάθεια ως ακόμα μία «υποχρέωση» που σας καταπιέζει.

Και αυτό, επειδή -σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο του Cornell- πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να «επιβραβεύουν» τους εαυτούς τους με ένα επιδόρπιο ή κάποια άλλη αγαπημένη τους λιχουδιά, για τον κόπο και την… υποχρέωση που έβγαλαν εις πέρας για ακόμα μια ημέρα. Αυτό, αυτόματα μπορεί να ακυρώσει την όποια προσπάθεια έκαναν και να τους αφήσει πάλι στο «σημείο μηδέν» ή, ακόμα χειρότερα, να τους φέρει ακόμα πιο πίσω στους στόχους τους.

Η νέα έρευνα βασίστηκε σε δύο επιμέρους μελέτες. Σε κάθε μία από αυτές συμμετείχαν ενήλικες που κλήθηκαν να διανύσουν με τα πόδια την περίμετρο μιας λίμνης, μια απόσταση συνολικά 2 χιλιομέτρων. Σε κάθε περίπτωση, οι ερευνητές είπαν σε ορισμένους συμμετέχοντες ότι αυτή η διαδρομή ήταν απλά ένας περίπατος και σε μερικούς άλλους ότι η διαδρομή είχε τον σκοπό της σωματικής άσκησης.

Στην πρώτη μελέτη, συνολικά 56 άτομα ολοκλήρωσαν τη διαδρομή και στη συνέχεια τους δόθηκε μεσημεριανό γεύμα. Διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που πίστευαν ότι μόλις είχαν ολοκληρώσει μια διαδρομή με σκοπό την εκγύμνασή τους, κατανάλωσαν 35% περισσότερη ποσότητα από το επιδόρπιο που τους σερβιρίστηκε (πουτίγκα σοκολάτας) σε σύγκριση με εκείνους που πίστευαν ότι απλά ολοκλήρωσαν έναν περίπατο αναψυχής.

Στην δεύτερη μελέτη, συνολικά 46 άτομα ολοκλήρωσαν τη διαδρομή και στη συνέχεια τους δόθηκε ένα απογευματινό γεύμα. Διαπιστώθηκε ότι και σε αυτή την περίπτωση εκείνοι που πίστευαν ότι επρόκειτο για σωματική άσκηση κατανάλωσαν κατά μέσο 206 θερμίδες περισσότερες στο γεύμα τους σε σχέση με τους υπόλοιπους. Μάλιστα αυτή η ποσότητα θερμίδων ήταν κατά 124% μεγαλύτερη!

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Marketing Letters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook