«Το έπος των Ελλήνων στην Αλβανία»: Απόψε πανελλήνια πρεμιέρα στο 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

το-έπος-των-ελλήνων-στην-αλβανία-από-604386

Υπήρξε ο πιο φοβερός πόλεμος που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Εκατομμύρια οι νεκροί που άφησε πίσω του. Ακόμα περισσότεροι οι τραυματίες. Στα έξι χρόνια που διήρκεσε, ταρακούνησε τις πιο βασικές αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού. Ακόμα και μετά το τέλος του, η σκιά του θα ακολουθούσε για πάντα τις ζωές των ανθρώπων που κατάφεραν να γλιτώσουν από το μένος του.

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 , στις 20:15, ημέρα της επετείου του ΟΧΙ,
το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων σε συνεργασία με το Cosmote History παρουσιάζει σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρωνίτη «Το έπος των Ελλήνων στην Αλβανία».

Μέσα από μια πολύχρονη έρευνα, σε ελληνικά και διεθνή αρχεία, μουσεία, ταινιοθήκες, εφημερίδες κλπ, η ταινία στοχεύει να αναδείξει την μεγαλειώδη αντίσταση και τις νίκες των Ελλήνων κατά την εισβολή των ιταλικών στρατευμάτων του φασιστικού καθεστώτος του Μουσολίνι στην Ελλάδα.

Οι λόγοι της αναίτιας ιταλικής εισβολής διερευνώνται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εξετάζονται οι ελληνοϊταλικές σχέσεις εκείνης της περιόδου καθώς και η ελληνική πολιτική της ουδετερότητας απέναντι στον πόλεμο.

Επιστημονικός σύμβουλος: Γιώργος Μαργαρίτης

Αφηγητής : Αντώνης Περαντωνάκης

Η σκηνοθεσία είναι του Λευτέρη Χαρωνίτη ο οποίος και θα βρίσκεται στην προβολή για να συζητήσει με τους φίλους του Φεστιβάλ για «Το έπος των Ελλήνων στην Αλβανία».

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τις παράλληλες δράσεις του είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, με προαιρετική προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας και φαρμάκων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και για δομές της πόλης.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στην διεύθυνση www.chaniafilmfestival.com

Το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και η εκπαιδευτική δράση CineΜαθήματα πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων έως τις 4 Νοεμβρίου.

Τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Παιδείας και στηρίζονται από την Βουλή των Ελλήνων.

Αποτελούν συνδιοργάνωση από τους :

Περιφέρεια Κρήτης Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Πνευματικό Κέντρο Χανίων , Δήμο Χανίων, Δήμο Πλατανιά

Οργανώνονται και υλοποιούνται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης με την συνεργασία και την υποστήριξη σημαντικών φορέων του Κινηματογράφου, της Εκπαίδευσης και της Επιστήμης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook