Το ΄ξερες; Το πολύ πορνό «καίει» τον εγκέφαλο του άντρα

το-΄ξερες-το-πολύ-πορνό-καίει-τον-εγκ-542189

Το πολύ πορνό φαίνεται πως βλάπτει. Πρόσφατη μελέτη αναφέρει ότι οι άνδρες που παρακολουθούν τακτικά πορνό κινδυνεύουν με προβλήματα στον εγκέφαλο.

Ερευνητές ανακάλυψαν λιγότερη φαιά ουσία στους εγκεφάλους των ανθρώπων που βλέπουν τακτικά πορνογραφία σε σύγκριση με εκείνους που δεν το κάνουν.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι οι άνδρες με έναν ορισμένο τύπο του εγκεφάλου με υπερβολικά ευαίσθητα ερεθίσματα – γνωστά ως «ραβδωτό σώμα» – είναι πιθανό να επιλέγουν την πορνογραφία.

Η Δρ. Simone Kühn από το Ίδρυμα Max Planck στο Βερολίνο και επικεφαλής της μελέτης αναφέρει: «Δυστυχώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα με βάση τα αποτελέσματα της παρούσας έρευνας», είπε.

«Δεν είναι σαφές, για παράδειγμα, εάν βλέποντας πορνό αυτό οδηγεί σε αλλαγές στον εγκέφαλο ή αν οι άνθρωποι που γεννιούνται με ορισμένους τύπους του εγκεφάλου βλέπουν περισσότερη πορνό».

Η Kühn και οι συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο Charite του Βερολίνου, κατέγραψαν τις συνήθειες 64 υγιών αντρών μεταξύ 21 και 45 ετών, όταν εκείνοι έβλεπαν πορνό. Οι ερευνητές εξέτασαν ακολούθως τους εγκέφαλους τους προκειμένου να παρατηρήσουν τόσο τον όγκο του εγκεφάλου, όσο και τον τρόπο που αντιδρούν στις σεξουαλικά εικόνες.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στην εφημερίδα JAMA Psychiatry, αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό από ορισμένους εμπειρογνώμονες που λένε ότι το να παρακολουθεί κανείς πoρνό με μέτρο, κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι κακό για την υγεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook