Τουρίστες με αναπηρία: Λατρεύουν τα Χανιά, δεν έχουν μέρη να πάνε…

τουρίστες-με-αναπηρία-λατρεύουν-τα-χα-683619

Τεράστια υστέρηση παρουσιάζουν οι ιδιωτικές υποδομές για άτομα αναπηρία στα Χανιά, γεγονός που κάνει απροσπέλαστα για όσους κινούνται με καροτσάκι τους περισσότερους ιδιωτικούς χώρους.Συνεπώς, παρότι ο τουρισμός των ΑΜΕΑ παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μια τεράστια δυναμική, φαίνεται πως «σκοντάφτει» στην ανυπαρξία υποδομών. Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στην  εκδήλωση με θέμα «Τουρισμός για άτομα με ειδικές ανάγκες στην Κρήτη, επιχειρηματικές ευκαιρίες και προοπτικές» που διοργάνωσε η η Γ. Αρχοντάκης ΑΕΞΕ, το απόγευμα της Δευτέρας, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στο παλιό λιμάνι των Χανίων.
Στόχος της εκδήλωσης, να στηθεί ένα δίκτυο επιχειρήσεων για την υποστήριξη αυτής της αγοράς, με οικονομικά και ηθικά οφέλη για όλους.«Επιδιώκουμε ένα άνοιγμα συνεργασίας στους επιχειρηματίες του τουρισμού, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο πολύ ισχυρό τουριστικό προϊόν για την Κρήτη που και θα φέρει εισόδημα και θα μας δώσει μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση. Θέλουμε λοιπόν να πείσουμε τους φορείς του τουρισμού, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, εστιατόρια, κέντρα αναψυχής, να βελτιώσουν τις υποδομές τους και την προσβασιμότητά τους» τόνισε, σε δήλωσή του ο Γρηγόρης Αρχοντάκης, ιδιοκτήτης της Eria Travel. «Το 1994 δημιουργήσαμε το Medical Shop που παρείχε προϊόντα υψηλής ποιότητας σε άτομα με αναπηρίες. Δέκα χρόνια μετά και αξιοποιώντας την εμπειρία μας, σχεδιάσαμε το Eria Resort, το μοναδικό ξενοδοχείο για άτομα με αναπηρία. Το Eria Travel, απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα με αναπηρία που θέλουν να κάνουν διακοπές στην όμορφη Κρήτη» προσέθεσε.Τις  υπηρεσίες του Eria Travel παρουσίασε η διευθύντρια του ξενοδοχείου Διαμάντω Αποστολάκη ενώ τις εμπειρίες των Σουηδών από την συνεργασία με το γραφείο,  κατέθεσε η Σουηδή ξεναγός Kerstin Karldest. Η κα Karldest με δηλώσεις της, μετέφερε την αγάπη των τουριστών με κινητικά προβλήματα για την Κρήτη και ειδικά τα Χανιά. «Δυστυχώς υποδομές για ΑΜΕA δεν υπάρχουν όμως μπορούμε πάντα να βρίσκουμε όμορφα μέρη. Οι φιλοξενούμενοί μας μπορούν να δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις, να νιώθουν τον τόπο, την κουλτούρα και τον πολιτισμό» τόνισε και προσέθεσε πως χρειάζεται να γίνουν κάποια μικρά πράγματα, όπως υποδομές στους δρόμους, ράμπες, προσβασιμότητα στις τουαλέτες. και στις εισόδους σε εστιατόρια, μουσεία κλπ.

Σε κακό χάλι οι ιδιωτικοί χώροι

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Αρχοντάκης, παραδέχτηκε πως και στις δημόσιες υποδομές υπάρχει πρόβλημα, όμως «αν θέλετε να τις συγκρίνουμε με τις ιδιωτικές, θα σας απαντούσα πως οι ιδιωτικές υποδομές είναι πολύ χειρότερες» και προσέθεσε πως όλα αυτά τα χρόνια τα παράπονα είναι πολύ περισσότερα για τις ιδιωτικές υποδομές.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook