Τοποθέτηση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για τα αντιπλημμυρικά έργα και οδοποιίας στα Χανιά

τοποθέτηση-αλέξανδρου-μαρκογιαννάκη-303223

Στην σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τον Απολογισμό της Περιφέρειας για το έτος 2015, τοποθετήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ως εκτελεστικός γραμματέας της παράταξης «Κρήτη Μπορούμε»,  και τόνισε μεταξύ άλλων:

»Η διαδικασία της συζήτησης του απολογισμού της περιφέρειας Κρήτης δεν θα πρέπει να συνοδεύεται από θριαμβολογίες  και πανηγυρισμούς για το τι πετύχαμε, για την δημιουργία εντυπώσεων αλλά ευκαιρία για να διαπιστώσουμε και να τονίσουμε αυτά που δεν πετύχαμε, πως θα δράσουμε και πως θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο απλός πολίτης.
Ειδικότερα για την περιφερειακή ενότητα Χανίων ενώ πραγματοποιήθηκαν αρκετά έργα υποδομής-αντιπλημμυρικά και οδοποιίας, πάρα ταύτα υπήρχαν μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα υπάρχουν σε εκκρεμότητα 12 τουλάχιστον έργα η πλειοψηφία των οποίων γίνονται σε παραλιακή ζώνη πράγμα που σημαίνει τουριστικά  μέρη. Είναι κρίσιμο λοιπόν, ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν, να έχουν ολοκληρωθεί. Υπάρχει το ζήτημα της δακοκτονίας για το 2016 και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε να επαναληφθεί η αδικία που υπέστη η περιφερειακή ενότητα Χανίων σχετικά με το ύψος της χρηματοδότησης.
Για τον απολογισμό των δράσεων τουρισμού αναφέρθηκε στην ομολογουμένως καλή προσπάθεια που γίνεται και από την πλευρά της Περιφέρειας και των τοπικών φορέων είτε με τις πρωτοβουλίες για συμμετοχή της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις είτε για το πλήθος βραβείων που λαμβάνει κάθε χρόνο σε διάφορες κατηγορίες. Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί στα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και άπτονται της αρμοδιότητας της Περιφέρειας όπως τις υποδομές (Β.Ο.Α.Κ., κάθετοι δρόμοι πύλες εισόδου, κ.α) καθώς και τις ελλιπείς υπηρεσίες από υποστηρικτικούς φορείς.
Τέλος αναφέρθηκε στον υψηλό βαθμό εποχικότητας που επιδρά στο κόστος του τουριστικού προϊόντος καταλήγοντας  στο ότι η Περιφέρεια από τη μεριά της θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες  για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που τόσο έχει συζητηθεί και που έχουν γίνει κατά καιρούς συναντήσεις με τον εκάστοτε αρμόδιο Υπουργό, χωρίς κανένα αποτέλεσμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook