Τι πρέπει να προσέξουμε στις αποκριάτικες στολές και τα αξεσουάρ;

τι-πρέπει-να-προσέξουμε-στις-αποκριάτ-124391

apokriesΔεν αρκεί να είναι όμορφες οι αποκριάτικες στολές και εντυπωσιακά τα αξεσουάρ αλλά και ασφαλή τονίζει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών που επισημαίνει στους καταναλωτές τι πρέπει να προσέξουν. Τους κινδύνους που ενέχουν όλα τα αξεσουάρ της αποκριάς, από τις στολές μέχρι και τα σπρέι, αναφέρει με σχετική ανακοίνωσή του το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά λέει «η διασκέδαση να παραμείνει χαρά για όλους».

Μεταξύ άλλων, το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει ότι οι αποκριάτικες στολές είναι πιο εύφλεκτες, από τα συνηθισμένα ρούχα και για τον λόγο αυτό, θα πρέπει στους χώρους που γίνονται τα πάρτι, να μην υπάρχουν εστίες φωτιάς (τζάκια, κεριά, τσιγάρα αναμμένα) και επίσης πρέπει να υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα. Ειδική μνεία γίνεται και στις παιδικές στολές. Σημαντικό είναι τα αποκριάτικα ενδύματα για παιδιά έως 14 ετών, να μην φέρουν κορδόνια και κορδόνια περίσφιξης, στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού για ευνόητους λόγους.

Για τα αποκριάτικα σπρέι, από το ΚΕΠΚΑ τονίζεται ότι θα πρέπει να φέρουν, υποχρεωτικά, στην ελληνική γλώσσα -μεταξύ άλλων- και τις ενδείξεις: δοχείο υπό πίεση, να προφυλάσσεται από τις ακτίνες του ήλιου, να μην εκτίθεται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 50οC και να μην τρυπηθεί ή καεί ακόμα και μετά τη χρήση.

Επιπλέον, το ΚΕΠΚΑ συστήνει στους καταναλωτές να επιλέγουν προϊόντα σπρέι που φέρουν ενδείξεις και τις τυχόν οδηγίες ασφαλούς χρήσης και προφύλαξης, στην ελληνική γλώσσα , καθώς και τα στοιχεία του υπευθύνου διάθεσης στην αγορά, να διαβάζουν προσεκτικά και να ακολουθούν τις οδηγίες και να μην ψεκάζουν απευθείας, στο πρόσωπο και στα μάτια, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές βλάβες στην υγεία τους.

Παράλληλα, τονίζεται ότι τα αποκριάτικα σπρέι, που φέρουν την ένδειξη «μόνο για επαγγελματική χρήση», δεν πρέπει να αγοράζονται, από το ευρύ καταναλωτικό κοινό και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, για ψυχαγωγικούς ή διακοσμητικούς σκοπούς, από μη επαγγελματίες.

Πηγή: protothema

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook