Τι πρέπει να κάνουν τα ζευγάρια που υποφέρουν από ανηδονία

τι-πρέπει-να-κάνουν-τα-ζευγάρια-που-υπο-0

Κατά τη διάρκεια της συμβίωσης τους, πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν κάποιες σεξουαλικές δυσλειτουργίες, μεταξύ των οποίων είναι και η ανηδονία. Σύμφωνα με έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι πολλές φορές η κατάθλιψη σχετίζεται με το φαινόμενο της σεξουαλικής ανηδονίας.

Η ανηδονία είναι η κατάσταση που βιώνει ένα άτομο, όπου τίποτα δεν το ευχαριστεί, ούτε του προκαλεί ψυχική ευφορία και ικανοποίηση. Δηλαδή δεν μπορεί να βιώσει ευχαρίστηση κατά την σεξουαλική πράξη σε επίπεδο ψυχολογικό ή σωματικό ή και τα δυο.

Συνήθως σε μια τέτοια κατάσταση, το ζευγάρι επικεντρώνεται κυρίως στη σεξουαλική δυσλειτουργία, μη λαμβάνοντας υπόψιν το ψυχολογικό κομμάτι.

Πολλές φορές οι γυναίκες που βρίσκεται σε κατάσταση λοχείας, υπάρχει περίπτωση να εμφανίζουν μαζί κατάθλιψη και σεξουαλική ανηδονια. Καλό είναι να περιμένουν να περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες, πριν θεωρηθεί πρόβλημα.
Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε

Επειδή είναι και για τους δύο (ζευγάρι) μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση, είναι απαραίτητο ο/η σύζυγος που δεν έχει το «πρόβλημα» να προσπαθήσει να ελέγξει το θυμό του/της και να αποφεύγει οποιαδήποτε παρόρμηση για επίκριση και παράπονα. Είναι πολύ άσχημο να χαρακτηρίζει το ταίρι του «προβληματικό». Βοηθάει πιο πολύ να αναφέρεται στην κατάσταση αυτή ως «το πρόβλημα μας».

Με αυτό τον τρόπο τονίζει και ενισχύει την συντροφικότητα στη σχέση τους και βοηθά το σύντροφο του/της να κατανοήσει ότι είναι «σύμμαχοι» και «συνοδοιπόροι» σε αυτή τη δύσκολη – και για τους δύο τους- στιγμή.

Στην δύσκολη προσπάθεια να υποστηρίξουμε το σύντροφο μας, μην ξεχνάμε και τη φροντίδα προς τον εαυτό μας, γιατί αν δεν είμαστε εμείς «καλά», δεν θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε βοήθεια.

Να το έχουμε υπόψιν μας ότι θα χρειαστούμε κι εμείς κάποια ενίσχυση και υποστήριξη από κάποιον ειδικό, γιατί μια τέτοια κατάσταση απαιτεί ψυχικά αποθέματα και ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης του ατόμου που τις βιώνει και καλό θα είναι να μην στερήσουμε από τον εαυτό μας, μια οργανωμένη και επιστημονική βοήθεια.

Οι καταστάσεις αυτές απαιτούν χρόνο και υπομονή. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές σε ότι και να σας συμβαίνει. Με μια μοναδική συνάντηση με κάποιον ειδικό είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να εξαλειφθεί το πρόβλημα.

Από έρευνες που έχουν γίνει, σε πολλά ζευγάρια, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο «πρόβλημα» είχε σταθεί ως αφορμή για την εμφάνιση και άλλων δυσλειτουργιών, μέσα στο ζευγάρι.

Πηγή: govastileto.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook