Τι παθαίνει το σώμα σας όταν πίνετε νερό νηστικοί

τι-παθαίνει-το-σώμα-σας-όταν-πίνετε-νερ-410901

Είστε από εκείνους που μόλις ξυπνάτε πίνετε ένα ποτήρι νερό ή μήπως πίνετε πρώτα τον καφέ σας, τρώτε πρωινό και όταν το θυμηθείτε πίνετε και λίγο νερό. Δείτε τι κάνετε λάθος.

Αυτό που σίγουρα γνωρίζετε ή τουλάχιστον έχετε ακούσει είναι πως το να πίνετε πολύ νερό την ημέρα, μέχρι και επτά ή οκτώ ποτήρια, είναι πραγματικά σημαντικό για την υγεία σας. Αυτό όμως που ίσως να μην γνωρίζετε είναι πως το να πίνετε ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσετε και πριν φάτε οτιδήποτε έχει ευεργετικές συνέπειες για την υγεία του οργανισμού σας.

Τι πρέπει να κάνετε

Για να λειτουργήσει το σώμα χρειάζεται υγρά. Όταν όμως κοιμάστε, επειδή ακριβώς δεν πίνετε υγρά, το σώμα καταναλώνει τα υγρά που ήδη έχει και κατά συνέπεια αφυδατώνεται. Επιπρόσθετα, η κατανάλωση νερού είναι πολύ σημαντική για την μείωση του σωματικού λίπους και την αύξηση της ενέργειάς σας και για αυτό άλλωστε το συνιστούν οι περισσότεροι ειδικοί διατροφής.

Το ιδανικό είναι να πίνετε περίπου 450ml νερό αμέσως μόλις ξυπνάτε. Μπορείτε βεβαίως να πίνετε ακόμη περισσότερο, ανάλογα με το βάρος σας.nero

Και για όσους από εσάς δεν πειστήκατε ακόμη δείτε τι συμβαίνει ακριβώς στο σώμα σας άμα καταναλώσετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό με το που ξυπνήσετε:

1) Ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σας. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ένα ποτήρι νερό μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό σας έως και 24%.

2) Ενυδάτωση του οργανισμού. Λόγω της αφυδάτωσης του οργανισμού κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο οργανισμός σας χρειάζεται νερό μόλις ξυπνάτε, αφού δεν έχει καταναλώσει κανένα υγρό για 7 ή 8 ώρες.

3) Αποτοξίνωση. Ως γνωστόν, η κατανάλωση υγρών συμβάλει στον καθαρισμό του σώματος από τοξίνες

4) Καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία. Ο ιστός του εγκεφάλου περιέχει κατά 75% νερό. Όταν δεν είναι σωστά ενυδατωμένος, τότε ενδεχομένως να αισθάνεστε κουρασμένοι ή εξαντλημένοι. Και σε αυτήν την περίπτωση, ένα ποτήρι νερό με το που ξυπνάτε μπορεί έχει καθοριστική συμβολή.

5) Απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Το να πίνετε αρκετό νερό μόλις ξυπνάτε το πρωί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καθαρίσει το παχύ έντερο, επιτρέποντας την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.nero

iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook