Τι κρύβει το φονικό της Καρπάθου | Σκότωσε τον 30χρονο ΕΠΟΠ εραστή από πάθος

τι-κρύβει-το-φονικό-της-καρπάθου-σκότω-129506

karpathos FONOSΗ 31χρονη Ρηγοπούλα Γιαννικάκη, κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία του 30χρονου ΕΠΟΠ Αδάμ Βεσσάλα και συντρόφου της, στην Κάρπαθο, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου δεν κατάφερε να πείσει τις Αρχές και κρίθηκε προφυλακιστέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Με τον Αδάμ είχαμε παθολογική αγάπη, η οποία είχε γίνει βασανιστική για εμένα και την οικογένειά μου. Οι σκηνές ζηλοτυπίας ήταν καθημερινές. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, φοβόμουν ακόμη και για την ίδια μου τη ζωή. Εκείνο το βράδυ κινήθηκε με μανία εναντίον μου και έπεσε πάνω στο σπασμένο ποτήρι. Δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί. Λίγα δευτερόλεπτα μετά σταμάτησε να κουνιέται κι έλεγε «πονάω, πονάω, υποφέρω». Ηταν οι λέξεις που στιγμάτισαν τη ζωή μου. Αρχισα να φωνάζω «Αδάμ, αγάπη μου, μίλα μου σε παρακαλώ»».

Αυτά περιέγραψε στο υπόμνημά της στις αρχές η δράστης.

Το έγκλημα πάθους έχει αναστατώσει την κλειστή κοινωνία του νησιού και, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», η υπόθεση παίρνει νέα τροπή μετά την απολογία της 31χρονης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η ανθρωποκτονία έγινε τα μεσάνυχτα της Τσικνοπέμπτης, στο σπίτι του ζευγαριού, στην περιοχή Πηγάδια Καρπάθου.

Μία μέρα αργότερα συνέλαβε τη Γιαννικάκη Ρηγοπούλα ως δράστη της δολοφονίας, η οποία ομολόγησε με λεπτομέρειες την πράξη της. Από την έρευνα προέκυψε ότι το ζευγάρι είχε διαπληκτιστεί και το φονικό χτύπημα επήλθε από σπασμένο ποτήρι.

Στη συνέχεια, η δράστης άλλαξε τα ρούχα της, έβγαλε την μπλούζα του θύματος και επιχείρησε να καθαρίσει τα ίχνη αίματος, με τη συνδρομή της μητέρας της και του 42χρονου, ενώ το ποτήρι βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια κοντά στο διαμέρισμα.

Εντάσεις και βία

Η κατηγορούμενη, η οποία είναι αναμενόμενο να επιθυμεί να ελαφρύνει τη θέση της, αναφέρει στο υπόμνημα ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει τον αγαπημένο της, τον οποίο θρηνεί και βρίσκεται σε βαθιά οδύνη για τον θάνατό του. Ισχυρίζεται ότι το βράδυ της Τσικνοπέμπτης ο σύντροφός της είχε καταναλώσει υπερβολική ποσότητα κρασιού.

«Επειδή είχα ακολουθήσει τον ξάδελφό μου ως το σπίτι του έγινε επιθετικός. Αρχισε να με βρίζει και να με χτυπάει στο πρόσωπο και στο σώμα. Βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση και ανταπέδωσα κάποια χτυπήματα. Η μανία ενός γυμνασμένου καταδρομέα, με ύψος 1,85 με έκανε να τρέξω μακριά του. Με ακολούθησε, με έπιασε δυνατά από τον λαιμό και τα μαλλιά και πίεσε το κεφάλι μου στο κρεβάτι για να με πνίξει. Τον κλώτσησα δυνατά και έφυγα προς την κουζίνα. Μες στην ταραχή μου και παγιδευμένη στον πάγκο με τα ποτήρια πήρα το ποτήρι νερού για να τον εκφοβίσω, αφού κινδύνευε άμεσα η ζωή μου. Αντί να φοβηθεί κινήθηκε με μανία εναντίον μου, κι έπεσε πάνω στο προτεταμένο ποτήρι», κατέθεσε στην ανακρίτρια η κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του Αδάμ Βεσσάλα οφείλεται στο τραύμα από οστό που έσπασε από το χτύπημα του ποτηριού και έπληξε ζωτικό όργανο.

«Ο θάνατος δεν προήλθε από την εκδορά, βάθους 0,3 εκατοστών, η οποία προκλήθηκε από την επαφή του θώρακος αυτού με το θραυσμένο γυαλί, αλλά από ραγισμένο οστούν, το οποίο προκάλεσε ρήξη της δεξιάς έσω μαστικής αρτηρίας», αναφέρει η γνωμάτευση, ενώ ο θάνατος του οπλίτη ήταν σχεδόν άμεσος. Δεν έχει διευκρινιστεί, όμως, αν η κατηγορούμενη «έμπηξε» το σπασμένο ποτήρι στον θώρακα του θύματος.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook