Τι θα φάμε σήμερα; Πέννες με μελιτζάνες, μπέικον και μπίρα

τι-θα-φάμε-σήμερα-πέννες-με-μελιτζάνες-602207

Μια διαφορετική συνταγή ζυμαρικών που συνδυάζει τη μελιτζάνα με μπέικον και δεντρολίβανο και τη μεθά με μπίρα.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:20′ Έτοιμο σε:30′

Υλικά

½ κιλό πέννες

1 μελιτζάνα φλάσκα μεγαλούτσικη, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 φλιτζάνι μπίρα lager

200γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους

1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο

1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βάζετε ένα ευρύχωρο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα κομμάτια της μελιτζάνας ώσπου να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε την μπίρα και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε απαλά. Αφήνετε να μειωθεί το υγρό στο μισό της αρχικής ποσότητας.

Παράλληλα βράζετε τις πέννες σε ξεχωριστή κατσαρόλα μέσα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε, τις σουρώνετε και τις ρίχνετε μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύετε και τις αφήνετε για 30 δευτερόλεπτα. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook