Τι θα φάμε σήμερα; Λαζάνια με κοτόπουλο, ντομάτα και μοτσαρέλα

τι-θα-φάμε-σήμερα-λαζάνια-με-κοτόπουλο-754950

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο ζεστά λαζάνια; Τα φτιάχνετε με κοτόπουλο, σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα που τα κάνουν πιο χορταστικά και νόστιμα.

Μερίδες:για ένα μέτριο ταψάκι Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:1:10′ Έτοιμο σε:1:30′

του Χριστόφορου Πέσκια

Υλικά

Για τα λαζάνια

3 στήθη από κοτόπουλο

σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

600 – 750γρ. mozzarella bufalla, σε φέτες

1 πακέτο λαζάνια που δεν θέλουν βράσιμο

δυόσμο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

2½ κιλά ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

40ml ελαιόλαδο

½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Για τη σάλτσα ντομάτας: Σε πλατιά κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει πολύ καλά σοτάρετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 10 δευτερόλεπτα.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά. Η σάλτσα σας πρέπει να έχει υγρά, ώστε να τα απορροφήσουν τα ζυμαρικά κατά το ψήσιμο. Αποσύρετε τη σάλτσα από την φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Στο μεταξύ, κόβετε τα στήθη του κοτόπουλου οριζοντίως στην μέση, σε πιο λεπτά φιλέτα. Τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά (το τηγάνι πρέπει να καίει πολύ καλά) για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά. Δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, αλλά δεν πειράζει γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο. Αλατοπιπερώνετε.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC. Στρώνετε στον πάτο ενός ταψιού λίγη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και κάνετε από πάνω μια στρώση με λαζάνια. Βάζετε άλλη μια στρώση σάλτσας, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και μετά κάνετε μια στρώση από κοτόπουλο. Συνεχίζετε με σάλτσα, λαζάνια, σάλτσα και πάλι κοτόπουλο, λίγη σάλτσα ακόμα, παρμεζάνα και τελειώνετε με την mozzarella σε φέτες. Ψήνετε τα λαζάνια στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει από πάνω το φαγητό.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook