Τι θα φάμε σήμερα; Κοκκινιστά καλαμαράκια

τι-θα-φάμε-σήμερα-κοκκινιστά-καλαμαρά-684978

Τα καλαμάρια είναι από τα αγαπημένα μας θαλασσινά και τα μαγειρεύουμε με χίλιους δυο τρόπους. Εδώ τα φτιάχνουμε με μπόλικη σάλτσα ντομάτας, πικάντικη και μοσχομυριστή.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:50′

του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Υλικά

1 κιλό καλαμάρια, σε ροδέλες

2 κρεμμύδια μεγάλα, σε κυβάκια

2 σκελίδες σκόρδο

5 καρφάκια γαρίφαλα

½ κουτ. γλυκού κανέλα, ή 1 ξυλάκι κανέλα

½ κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 κονσέρβα ντοματάκια ή 6 ντομάτες μεσαίες ώριμες, ψιλοκομμένες

1 κρασοπότηρο ούζο

3 φύλλα δάφνης

½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

Διαδικασία

Καθαρίζετε εσωτερικά τα καλαμάρια, αφαιρείτε το κεφάλι και τα μάτια και τα κόβετε σε ροδέλες. Αν θέλετε, μπορείτε να τα μαγειρέψετε και ολόκληρα.

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε και το σκόρδο, σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα και προσθέτετε και τα καλαμάρια. Αλατίζετε ελαφρά, προσθέτετε το πιπέρι καγιέν και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά.

Όταν τα καλαμάρια πάρουν χρώμα τα σβήνετε με το ούζο και προσθέτετε την κανέλα, τα γαρίφαλα και τη ζάχαρη. Μετά από 10 λεπτά περίπου προσθέτετε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τα ντοματάκια της κονσέρβας. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε και τη δάφνη και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί. Σερβίρετε τα καλαμάρια ως ουζομεζέ ή ως κυρίως με ζυμαρικό της επιλογής σας.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook