Τι θα φάμε σήμερα; Εύκολο τουρλού

τι-θα-φάμε-σήμερα-εύκολο-τουρλού-725220

Όλα τα υλικά του μπριάμ, μπορούν να μαγειρευτούν σε μια κατσαρόλα, σε ένα νόστιμο τουρλού που ταιριάζει με φέτα και βούτες από φρέσκο ψωμί, χωρίς να χρειαστεί να ανάψετε το φούρνο.

Μερίδες:3-4 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:60′

της Ελένης Ψυχούλη

Υλικά

2 μελιτζάνες φλάσκες

2 κολοκύθια

200γρ. φασολάκια φρέσκα

3 πιπεριές πράσινες

2 πατάτες

6-7 κολοκυθοανθοί (προαιρετικά)

2 κρεμμύδια ξερά

4 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες

4 ντομάτες ώριμες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Κόβετε όλα τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια.

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.

Ρίχνετε τα κολοκύθια, τα φασόλια, τις πιπεριές, τις πατάτες και τις μελιτζάνες. Συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς.

Στο τέλος προσθέτετε τη ντομάτα, το σκόρδο, τους ανθούς, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και ένα μικρό ποτηράκι νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί.

Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Tips

Αν θέλετε πιο πλούσιο άρωμα, μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε και μια χούφτα φρέσκο βασιλικό.

Αν θέλετε το φαγητό σας πιο χορταστικό, στο τέλος προσθέτετε ένα ποτηράκι νερό και 100γρ. ξινόχοντρο και τον αφήνετε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook