Τι θα κάνει και που θα πάει ο Παυλοπουλος στην Κρήτη

τι-θα-κάνει-και-που-θα-πάει-ο-παυλοπουλο-529054

«Κλείδωσε » η επίσκεψη του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου στην Ανατολική Κρήτη που θα βρεθεί για ένα 24ωρο σε Ηράκλειο και Λασίθι στις 29 Ιουλίου. Ο σχεδιασμός από το επιτελείο του έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και εκκρεμούν κάποιες λεπτομέρειες προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα.

Όπως έχει γράψει το Cretalive o Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έρχεται στην Κρήτη με αφορμή την παρουσία βραβευμένων νέων κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που έχουν μελετήσει και γράψει για το Νίκο Καζαντζάκη και που θα βρεθούν εκείνες τις μέρες στο νησί στα πλαίσια του γιορτασμού των 60 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου κρητικού στοχαστή.

Ο κ. Παυλόπουλος θα έρθει το πρωί το επόμενου Σαββάτου στο Ηράκλειο και αμέσως θα επισκεφτεί τον τάφο του Ν. Καζαντζάκη στον Προμαχώνα Μαρτινέγκο. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Μουσείο Καζαντζάκη στην Μυρτιά και κατόπιν θα μεταβεί στις Αρχάνες για φαγητό.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με επίσκεψη το απόγευμα στο Κράσι για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις για τον Καζαντζάκη και τους Αλεξίου που γίνονται στο χωριό και θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Καμπάνειο Ίδρυμα στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Το πρόγραμμα θα κλείσει και πάλι στις Αρχάνες όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δει σε παγκόσμια πρώτη στην Ελλάδα, στο θερινό κινηματογράφο Παράδεισο του οικισμού αποσπάσματα από την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή με θέμα το Νίκο Καζαντζάκη.

Εκεί κάπου ολοκληρώνεται και η 24ωρη επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην Κρήτη, ενώ θα ακολουθήσει και μέσα στον Αύγουστο όπως είναι ήδη γνωστό κάθοδος του και στα Ανώγεια!

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook