Τι θα γίνει αν κάποιος προσπαθήσει να ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια πτήσης

τι-θα-γίνει-αν-κάποιος-προσπαθήσει-να-α-537072

Είναι ένας από τους πολλούς εφιάλτες που έρχεσαι αντιμέτωπος όταν ανεβαίνεις σε αεροπλάνο. Το να ανοίξει κάποιος όντως την πόρτα του αεροπλάνου φαντάζει απίθανο σαν σενάριο. Τί γίνεται όμως σε περίπτωση που το επιχειρήσει;

Αν και πριν από λίγο καιρό σε μία πτήση της Air Canada από την Τζαμάικα στο Τορόντο ένας άνδρας πήγε να ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια της πτήσης, τέτοια περιστατικά δεν γίνονται.

Τι θα συμβεί όμως σε περίπτωση που καταφέρει κάποιος να ανοίξει την πόρτα;

Αρχικά, οι επιβάτες θα ήταν ασφαλείς, αφού όπως αναφέρει το Condé Nast Traveler, ακόμα κι αν κάποιος γυρίσει το χερούλι η πόρτα δεν πρόκειται να ανοίξει.

Η καμπίνα του αεροσκάφους είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε η ατμόσφαιρα μέσα να μοιάζει με αυτή στο έδαφος και όχι με την εξωτερική ατμόσφαιρα σε υψηλό υψόμετρα. Έτσι η πίεση και η δύναμη που θα χρειαζόταν για να ανοίξει κανείς την πόρτα θα ήταν πολύ μεγάλη.

Θεωρητικά, σε χαμηλότερο υψόμετρο θα ήταν πιο εύκολο να ανοίξει κανείς την πόρτα, αλλά και πάλι θα χρειαζόταν πολύ μεγάλη δύναμη.

Αν και οι πτήσεις είναι ασφαλείς, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι σημαντικό το πλήρωμα να θέσει υπό κράτηση τον εχθρικό επιβάτη, ακόμα κι αν εκείνος δεν προσπαθεί να κάνει κακό σε κανέναν, αλλά είναι μεθυσμένος ή μπερδεμένος.

koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook