Τι δεν πρέπει να πίνετε ποτέ πριν από την άσκηση

τι-δεν-πρέπει-να-πίνετε-ποτέ-πριν-από-τη-428337

Υπάρχουν πέντε πράγματα που δεν πρέπει να πίνετε ποτέ πριν από την άσκηση. Μάλιστα, κάποια απ’ αυτά ίσως σας εκπλήξουν.

Χειρότερο ποτό πριν την άσκηση: Αλκοόλ

Μην πίνετε αλκοόλ πριν από την άσκηση, ακόμα κι αν είναι με μέτρο. Το αλκοόλ σας αφυδατώνει. Παρεμποδίζει, επίσης, τη λήψη αποφάσεων κι ευνοεί τις φλεγμονές.

Ενεργειακά ποτά που περιέχουν γαλακτοκομικά

Αν σας αρέσει οποιαδήποτε ενεργειακό ποτό που περιέχει γαλακτοκομικά, καλύτερα να το αφήσετε για μετά την άσκηση. Περιέχουν πολλές πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη και χρειάζονται χρόνο για να τα χωνέψετε.

Φρουτοποτά

Τα περισσότερα ποτά με γεύση φρούτων, ακόμη και τα «φυσικά», περιέχουν ζάχαρη σε μεγάλες ποσότητες. Και η περισσότερη από αυτή τη ζάχαρη είναι με τη μορφή του σιροπιού καλαμποκιού, δηλαδή με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, το πιο διαβόητο πρόσθετο τροφίμων που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.

Αν το φρουτοποτό δεν έχει ζάχαρη, μπορείτε να το πιείτε.

Αναψυκτικά

Ακόμα και τα μη ζαχαρούχα ανθρακούχα ποτά, παρεμποδίζουν την προπόνηση σας. Τα ανθρακούχα ποτά μπορούν να προκαλέσουν κοιλιακό πόνο, αέρια και φούσκωμα. Περιέχουν, επίσης, νάτριο, το οποίο μπορεί να ενθαρρύνει την αφυδάτωση.

Ενεργειακά ποτά

Και όμως! Έστω κι αν προκαλεί έκπληξη. Τα περισσότερα ενεργειακά ποτά, δεν προσφέρουν πραγματικά οφέλη για την υγεία. Μερικά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υψηλή περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτες, που μπορεί να βοηθούν στην ενυδάτωση αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι ουσιαστικά μη ανθρακούχα αναψυκτικά. Προτιμότερο το νερό, λοιπόν. Ουσιαστικά είναι αυτό που το σώμα σας ζητά, ούτως ή άλλως.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook