Τιραμισού αλά ελληνικά!

τιραμισού-αλά-ελληνικά-435433

Μια κλασική ιταλική συνταγή με ελληνικό ταμπεραμέντο! Το κατίκι Δομοκού και η μαυροδάφνη στην κρέμα, αλλά και ο ελληνικός καφές στο μίγμα για τα μπισκότα κάνουν αυτό το τιραμισού μοναδικά απολαυστικό.

Υλικά

1 φλιτζάνι ελληνικό καφέ (ρόφημα)

1/3 φλιτζανιού γάλα

8 κουτ. σούπας μαυροδάφνη

200γρ. τυρί κρέμα

300γρ. κατίκι Δομοκού

100γρ. ζάχαρη άχνη

2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή

400γρ. κρέμα γάλακτος φυτική

24 μπισκότα σαβαγιάρ

κακάο για το πασπάλισμα

λίγο ξύσμα σοκολάτας κουβερτούρας

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Διαδικασία

Ρίχνετε την φυτική κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να πάρει παχύρρευστη μορφή.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ με 4 κουτ. σούπας μαυροδάφνη, το γάλα και τα κρατάτε στην άκρη.

Βάζετε σε δεύτερο μπολ τα τυριά, τη ζάχαρη, την υπόλοιπη μαυροδάφνη, τη βανίλια και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε σε 2 δόσεις την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με πολύ απαλές κινήσεις, να ενωθούν οι 2 κρέμες.

Βουτάτε τα μπισκότα στο μίγμα του καφέ και “ντύνετε” τα πλαϊνά ποτηριών. Βάζετε στα ποτήρια λίγη κρέμα και από πάνω μερικά μπισκότα βουτηγμένα στο μίγμα του καφέ. Πασπαλίζετε με κακάο, ξύσμα σοκολάτας και πορτοκαλιού και απογεμίζετε τα ποτήρια με κρέμα.

Βάζετε από ένα μπισκότο και στην επιφάνεια και πασπαλίζετε με μπόλικο κακάο, ξύσμα σοκολάτας, ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρετε. Ιδανικά, αφήνετε τα τιραμισού στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρετε.

Tips

Το μίγμα του καφέ πρέπει να είναι κρύο όταν βουτάτε μέσα τα μπισκότα.

Πηγή: olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook