Τιμή στον Ήρωα! Σήμερα στα Χανιά η ταφή των λειψάνων του καταδρομέα Στέφανου Τζιλιβάκη

τιμή-στον-ήρωα-σήμερα-στα-χανιά-η-ταφή-540612

Στο κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής στη Χαλέπα θα γίνει σήμερα Κυριακή η ταφή των λειψάνων του ήρωα Χανιώτη καταδρομέα Στέφανου Τζιλιβάκη που έπεσε στην Κύπρο το 1974.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Μειντάνι.

Τα λείψανα του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Καταδρομών Στέφανου Τζιλιβάκη την Κυριακή θα βρίσκονται για απόδοση τιμών στο Στρατόπεδο της 1Ης ΜΑΛ, ενώ από εκεί με πομπή θα κατευθυνθούν στον Ιερό Ναο του Αγίου Νικολάου.

Σημειώνεται πως η τελετή παράδοσης 17 ταυτοποιηθέντων λειψάνων Ελλαδιτών πεσόντων κατά την περίοδο του 1964 και την τουρκική εισβολή του 1974, η οποία οργανώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Λευκωσία!IMG_0160IMG_0161IMG_0162Η Τελετή έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσόπων κ. Δημήτρη Συλλούρη, των Υπουργών Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνου Καμμένου και της Κύπρου κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη και του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ηλία Φωτόπουλου.IMG_0159

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας, ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, αντιπροσωπείες στελεχών της ΕΦ και της ΕΛΔΥΚ, ο Επίτροπος της Προεδρίας επί Ανθρωπιστικών Θεμάτων, ο εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, συγγενείς των πεσόντων και αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας και Παγκύπριας Επιτροπής Αγνοουμένων.

IMG_0163Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στους συγγενείς των πεσόντων μετάλλια σε ένδειξη αναγνώρισης της θυσίας τους εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook