Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την ΕΡΤ ζήτησε από τα Χανιά ο Αλέξης Τσίπρας

τη-σύσταση-εξεταστικής-επιτροπής-της-74895

tsip era 1«Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που θα εξετάσει ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες, για την υπόθεση της ΕΡΤ θα ζητήσει την επόμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά από τα Χανιά σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης  Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Χανίων το απόγευμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να εξετασθούν ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες «όσων αποφάσισαν και συνεχίζουν να κρατάνε την ΕΡΤ κλειστή και με διαδικασίες που θα κοστίσουν στον έλληνα πολίτη πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ»

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να παρανομεί καθώς για δεύτερη εβδομάδα δεν υλοποιεί την απόφαση του ΣτΕ για άμεση επαναλειτουργία της εκπομπής του δημόσιου σήματος της ραδιοτηλεόρασης.

tsip 004Μάλιστα σημείωσε πως σήμερα «μάθαμε πως προτίθεται να μην τηρήσει και τους νόμους που διέπουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.»

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το όλο γεγονός τραγέλαφο ,και χαρακτήρισε την κυβέρνηση επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Επεσήμανε δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει να μείνει η Βουλή ανοιχτή και να έρθει προς συζήτηση η πρόταση νόμου που έχει κατατεθεί και που ζητάει την ακύρωση της απόφασης που έκλεισε την ΕΡΤ.

Τέλος σε ερώτηση του zarpa.gr  αν παρά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης διανύουμε προεκλογική περίοδο, ο κ. Τσίπρας είπε πως ο «ανασχηματισμός από μόνος του σηματοδοτεί πως η κυβέρνηση Σαμαρά πνέει τα λοίσθια. Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση που για να σωθεί αναγκάζεται να σφιχταγκαλιάσει τον κ. Βενιζέλο. Μόνο που το ειδικό του βάρος θα τον βυθίσει προς τα κάτω.»

tsip 008Ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, φθάνοντας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Σούδα, ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια του σταθμού κυρία Άννα Μακράκη Καρέλλα  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που εκείνη την ώρα έκαναν εκπομπή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας είπε ότι για το ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της ΕΡΤ δεν τελείωσε μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και σημείωσε πως η κυβέρνηση εδώ και δύο εβδομάδες παρανομεί καθώς έχει διακόψει με το έτσι θέλω την εκπομπή του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως τα κριθεί η στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της ψήφισης ή της απόρριψης της πρότασης για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ.

Θέλω να πιστεύω σημείωσε ο κ. Τσίπρας πως όλοι όσοι είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους με αυτήν την αδιανόητη επιλογή του μαύρου στην οθόνη, πως δεν θα τολμήσουν να καταψηφίσουν αυτή την πρόταση. «Στο κάτω –κάτω ο καθένας κρίνεται για την ειλικρίνεια του και για τις προθέσεις του.»

 

Ανδρέας Γερακάκης

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook