Τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στο Στάδιο Χανίων επαναφέρει ο Βιρβιδάκης

τη-δημιουργία-υπόγειου-χώρου-στάθμευ-106675

virvidakisΝέα ερώτηση με θέμα «Υπόγειος χώρος στάθμευσης στο Στάδιο Χανίων ‘‘Έλενα Βενιζέλου’’ (Επανακατάθεση της 7835/25-4-2014 Ερώτησης)» προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νικόλαο Δένδια και Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, κατέθεσε την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει:«Το θέμα της δημιουργίας υπόγειου χώρου στάθμευσης κάτω από το Στάδιο Χανίων ‘‘Έλενα Βενιζέλου’’ συζητείται περισσότερο από 12 χρόνια. Λόγω της ιστορικότητας της περιοχής έγιναν δοκιμαστικές αρχαιολογικές τομές από το Υπουργείο Πολιτισμού, οι οποίες ανέδειξαν μεν πολύ σημαντικά στοιχεία, τα οποία όμως, δεν εμποδίζουν την υλοποίηση του έργου λόγω της φύσεως των ευρημάτων.

Η δημιουργία του συγκεκριμένου υπόγειου χώρου στάθμευσης αφ’ ενός θα λύσει τα προβλήματα στάθμευσης της ανατολικής πλευράς της πόλης ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στην απελευθέρωση και στην ανάδειξη του χώρου των οχυρώσεων της παλιάς πόλης των Χανίων. Γεγονός το οποίο συνδέεται και με την ένταξη της παλιάς πόλης και των οχυρώσεων στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Η δημιουργία του υπόγειου χώρου στάθμευσης θα πρέπει να συνδυαστεί με την ανακατασκευή του Σταδίου των Χανίων ‘‘Έλενα Βενιζέλου’’ όπως ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός, αφού το Στάδιο στο οποίο διαχρονικά διεξάγονται σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση.»

Καταλήγοντας, ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

«Είναι στα σχέδιά τους η ανακατασκευή του Σταδίου Χανίων ‘‘Έλενα Βενιζέλου’’ και η δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook