Τη βίασε τόσο άσχημα που ο ιατροδικαστής μονολόγησε «όση φυλακή και να φάει, δεν είναι αρκετή»

τη-βίασε-τόσο-άσχημα-που-ο-ιατροδικαστ-675693

Ένα θύμα βιασμού που υπέφερε «τα χειρότερα εσωτερικά τραύματα» που είχε δει ποτέ ο ιατροδικαστής στην καριέρα του καλωσόρισε τη δεκαετή κάθειρξη του δράστη.

Η 21χρονη Katie Johnston βιάστηκε από τον 49χρονο Alasdair McDonald σε ένα πάρκο του Αμπερντίν το 2016, όταν κάθισε σε ένα παγκάκι για να στείλει ένα μήνυμα.

Κι ενώ ο νόμος την κάλυπτε με πλήρη ανωνυμία, εκείνη αποποιήθηκε το προνόμιο για να πείσει κι άλλες κοπέλες να μιλήσουν για τον βιασμό τους: «Μιλάω γιατί θέλω να δώσω φωνή στα θύματα και γιατί δεν νιώθω ντροπή».

«Είμαι ικανοποιημένη με την καταδίκη του, καθώς περίμενα να ήταν 6-7 χρόνια. Τώρα όμως είναι 10 χρόνια, και τρία σε επίβλεψη μετά την αποφυλάκισή του, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να βγει και να ξανακάνει το ίδιο σε κανέναν άλλο».

Η Johnston δέχθηκε την άνανδρη επίθεση από έναν μασκοφόρο άντρα, που την έριξε στο έδαφος και τη χτύπησε με μανία στο κεφάλι, πριν τη σύρει σε μια συστάδα θάμνων και τη βιάσει. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε την κοπέλα ήταν αποτροπιασμένος, λέγοντας τελικά πως «όση φυλακή και να φάει, δεν είναι αρκετή».

Εξίσου αποτροπιασμένο ήταν και το δικαστήριο της Γλασκόβης που τον καταδίκασε, αναγκάζοντας τον δικαστή να επεκτείνει την ποινή του και μετά την αποφυλάκισή του, μιας και τέτοια βιαιότητα δεν είχε ξαναδεί κανείς τους. Γι’ αυτό απέρριψαν ακόμα και τη συμφωνία που ήθελε να κάνει ο δικηγόρος του με την εισαγγελία και να δηλώσει από την αρχή ένοχος.

«Κατέληξα χωρίς δυσκολία πως αντιπροσωπεύεις έναν υψηλό κίνδυνο για πρόκληση σοβαρής σεξουαλικής βλάβης από την οποία πρέπει να προστατεύσουμε τον κόσμο», συμπέρανε τελικά ο δικαστής…

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook