Την Πέμπτη ο «οδικός χάρτης» για την έξοδο από την κρίση

την-πέμπτη-ο-οδικός-χάρτης-για-την-έξ-382522

Το σχεδιασμό της κυβέρνησης για «την έξοδο από την κρίση μέσα από δίκαιη ανάπτυξη» με στόχο την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση παρουσιάζει αύριο Πέμπτη στο Μουσείο Ακροπόλεως ο πρωθυπουργός.

Οι κεντρικοί άξονες που θα κινηθεί η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είναι το αναπτυξιακό σχέδιο, η κοινωνική πολιτική και οι θεσμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Σε συσκέψεις στο Μαξίμου οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο της πρωθυπουργικής ομιλίας που θα κινηθεί στο δίπτυχο «δίκαιη ανάπτυξη» ενώ θα ζητηθεί από τους υπουργούς εντατική δουλειά προκειμένου να αρχίσει άμεσα να αποτυπώνεται η δέσμευση της κυβέρνησης ότι «η χώρα θα βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια» και ότι «θα κατανεμηθούν δίκαια οι καρποί της ανάπτυξης».

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων τα βασικά «χρηματοδοτικά εργαλεία» για την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, όπως τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούνκερ , και ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

Αναμένεται επίσης να αναφερθεί στη σύσταση και λειτουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο οποίο θα ενταχθούν τα 700 εκατομμύρια ευρώ από το πλεόνασμα των 1,7 δισεκατομμυρίων.

Η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγές θα πει ο Αλέξης Τσίπρας και η παρούσα κυβέρνηση που δεν έχει εξαρτήσεις είναι αποφασισμένη να προχωρήσει για να βγούμε μία ώρα νωρίτερα από την επιτροπεία.

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook