Τηλεφωνήματα Μέρκελ σε Τσίπρα και Ζάεφ με «μενού» το Σκοπιανό

τηλεφωνήματα-μέρκελ-σε-τσίπρα-και-ζάε-692776

Τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον Σκοπιανό Ζόραν Ζάεφ είχε χθες, Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, με «μενού» το Σκοπιανό.

Τις αποκαλύψεις για τα τηλεφωνήματα της  Μέρκελ  με  Τσίπρα  και  Ζάεφ  έκανε πηγή  της γερμανικής καγκελαρίας στην Deutsche Welle, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ ούτε από την Αθήνα προκύπτουν τουλάχιστον προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων η οποία έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στη Σόφια, η κ. Μέρκελ συναντήθηκε με τους Τσίπρα και Ζάεφ, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών για το ονοματολογικό.

Σημειώνεται πως η διαρροή περί τηλεφωνικής επικοινωνίας της κ. Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, σημειώθηκε δύο ημέρες μετά τις πληροφορίες περί «Μακεδονίας του Ίλιντεν», την οποία απέρριψε η Ελλάδα με τον Αλέξη Τσίπρα να υπογραμμίζει πως η όποια ονομασία πρέπει να είναι σύνθετη με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό και με απαραίτητες προϋποθέσεις το erga omnes και τη συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook