Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης δεν θα «δραπετεύσει» | Θα ελεγχθούν οι αποκαλύψεις

τζανακόπουλος-ο-μητσοτάκης-δεν-θα-δρ-494772

«Θα ελεγχθούν εξονυχιστικά οι νέες αποκαλύψεις, ο κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το γραφείο Τύπου της ΝΔ, δεν θα δραπετεύσει».

Αυτό τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Κόκκινο ενώ σημειώνει ότι «στην αξιωματική αντιπολίτευση υπάρχει φόβος για τα σκάνδαλα που διαρκώς αποκαλύπτονται».

Από τη μία πλευρά καταγράφεται το απύθμενο μίσος του κ.Γεωργιάδη και η προτίμησή του στο να πέσει η κυβέρνηση ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, από την άλλη αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την μεγάλη φοβία της Νέας Δημοκρατίας για όσα θα επακολουθήσουν, στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, να βγουν στην επιφάνεια όσα κρύβονταν, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η στάση του κ.Γεωργιάδη «δεν είναι καθόλου προσωπική, υπάρχει φόβος στη ΝΔ, για να μην πω πανικός», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στην πρόσφατη συζήτηση στην Εξεταστική «έγινε πολύ μεγάλο θέμα το δάνειο του κ.Μητσοτάκη και του Κήρυκα Χανίων, για το οποίο επί 11 χρόνια δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αφού καταγγέλθηκε το δάνειο, έγινε η ακόμη πιο σκανδαλώδης ρύθμιση-μπαλόνι.

«Η νέα αποκάλυψη, για κρυφά περιουσιακά στοιχεία που «έπρεπε να γνωρίζουμε πώς αποκτήθηκαν και με ποια χρήματα», με το ακίνητο στο Παρίσι που φέρεται να απόκτησε η πρώην σύζυγός του. Πώς είναι δυνατόν να αποκρύβονται, όταν ο κ.Μητσοτάκης είναι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής πάνω από δέκα χρόνια; Υποχρεούται να δώσει απαντήσεις», τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος.

Όπως προσέθεσε σε άλλο σημείο, θα ελεγχθούν όλα εξονυχιστικά, δεν θα μπορέσει να «δραπετεύσει» ο κ.Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης και της δεύτερης αξιολόγησης σημείωσε ότι αυτό που προέχει είναι «να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας και να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, να πάρουν τα πράγματα το δρόμο τους, η κυβέρνηση προσπαθεί να έχει εποικοδομητικό ρόλο για να γεφυρωθούν οι διαφορές».

Όπως εκτίμησε, «ΔΝΤ και Σόιμπλε έχουν τραβήξει το σκοινί περισσότερο από όσο θα έπρεπε και το ΔΝΤ επιμένει στην προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων 4,5 δισ. ευρώ, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση».

Πρέπει να βρεθεί το σημείο ισορροπίας για να κλείσει η αξιολόγηση στην ώρα της, επανέλαβε, ενώ αναφερόμενος στη δικαστική διερεύνηση σκανδάλων σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να παρέμβουμε, να συγκαλύψουμε, να καλύψουμε ή αποκρύψουμε στοιχεία, όπως γινόταν στο παρελθόν».

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook