Τερέζα Μέι: «Ναι», θα έριχνα πυρηνικά κι ας σκότωνα 100.000 ανθρώπους | Video

τερέζα-μέι-ναι-θα-έριχνα-πυρηνικά-κι-398528

«Οι εχθροί μας πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε προετοιμασμένοι και δεν θα διστάσουμε», αιτιολόγησε την απάντηση που έδωσε στην Βουλή των Κοινοτήτων η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας

Μόλις μία εβδομάδα, αφού ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού στη Βρετανία, η Τερέζα Μέι κατόρθωσε να «παγώσει» τα μέλη στη Βουλή των Κοινοτήτων με την μονολεκτική απάντηση που έδωσε σε ερώτηση βουλευτή για τα πυρηνικά όπλα στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της συζήτησης στο βρετανικό κοινοβούλιο για την ανανέωση του προγράμματος πυρηνικών όπλων Trident, ο βουλευτής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP), George Kerevan ρώτησε την πρωθυπουργό: «Είστε διατεθειμένη να επιτρέψετε ένα πυρηνικό χτύπημα που θα μπορούσε να σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά;».

Η νέα «σιδηρά κυρία» της Βρετανίας έδωσε μια μονολεκτική απάντηση: «Ναι». Η απάντηση χαρακτηρίστηκε «ωμή» από τον βρετανικό Τύπο, που σημειώνει ότι είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Βρετανίας που απαντά στο υποθετικό ερώτημα ενώ οι προκάτοχοί της απέφευγαν να απαντήσουν, αν θα πατούσαν ποτέ το κουμπί των πυρηνικών όπλων.

Η Τερέζα Μέι μετά την χωρίς δισταγμό καταφατική απάντηση, πρόσθεσε ότι «θα ήταν μια πράξη καθαρής ανευθυνότητας» να καταργήσει το Ηνωμένο Βασίλειο τα πυρηνικά όπλα και κατηγόρησε τους αντιπάλους του πυρηνικού προγράμματος Trident λέγοντας ότι αυτό το πρόγραμμα θα ήταν το πρώτο που θα υπερασπιζόταν την χώρα απέναντι στους εχθρούς της.

Ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος μετά το δημοψήφισμα για Brexit, έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις από τους περισσότερους βουλευτές του, που του ζητούν να παραιτηθεί, υποστήριξε την δική του θέση για το θέμα, η οποία είναι αντίθετη από εκείνη της πρωθυπουργού.

«Δεν θα έπαιρνα μία απόφαση που θα σκότωνε εκατομμύρια αθώους ανθρώπους», απάντησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Πηγή: protothema.gr

One thought on “Τερέζα Μέι: «Ναι», θα έριχνα πυρηνικά κι ας σκότωνα 100.000 ανθρώπους | Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook