Τελικά πόσες ώρες ύπνο χρειαζόμαστε

τελικά-πόσες-ώρες-ύπνο-χρειαζόμαστε-409126

Ούτε ο πολύς ούτε ο λίγος ύπνος κάνουν καλό στην υγεία, αφού μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Essen στη Γερμανία.

Όμως δεν είναι μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα του ύπνου που συνδέονται με προβλήματα υγείας. Η αϋπνία, η υπνική άπνοια, το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών αλλά και οι υπερβολικές ώρες ύπνου είναι πιθανό να προκαλέσουν εγκεφαλικό.

Οι επιστήμονες που δημοσίευσαν την έρευνά τους στο ιατρικό περιοδικό «Neurology» τόνισαν τη σημασία της διερεύνησης και της αντιμετώπισης των προβλημάτων ύπνου.

Τα καλά νέα είναι ωστόσο ότι ο σύντομος μεσημεριανός ύπνος τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και γενικά επιδιορθώνει τη ζημιά που προκαλεί στον οργανισμό μας η συστηματική έλλειψη ύπνου.

Η σιέστα επαναφέρει τις ορμόνες και τις πρωτεΐνες του οργανισμού σε φυσιολογικά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, από τη μία ρυθμίζει τα επίπεδα της πρωτεΐνης ιντερλευκίνη 6 (IL-6), που παίζει σημαντικό ρόλο στους μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού, στην αιμοποίηση και σε μια πληθώρα συστημάτων, όπως το νευρικό και το ενδοκρινικό και από την άλλη τα επίπεδα της νορεπινεφρίνης ή νοραδρεναλίνης, η οποία δρα ως ορμόνη και ως νευροδιαβιβαστής.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook