Τα 7 πολύ σημαντικά λάθη διακόσμησης που μπορεί να κάνετε

τα-7-πολύ-σημαντικά-λάθη-διακόσμησης-πο-545097

Αν έχετε σκοπό να διακοσμήσετε το σπίτι σας ή θέλετε να κάνετε ανακαίνιση, τότε διαβάστε με προσοχή ποια είναι τα 7 μεγαλύτερα λάθη διακόσμησης και πώς να τα αποφύγετε.

Μην βάφετε αν δεν δοκιμάσετε πρώτα το χρώμα Μην επηρεάζεστε από ένα χρώμα που είδατε και σας άρεσε. Τα χρώματα δείχνουν πάντα τελείως διαφορετικά πάνω στους τοίχους. Βάψτε πρώτα δείγματα και τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία του σπιτιού και με διαφορετικούς φωτισμούς για να δείτε πώς φαίνονται μέσα στο σπίτι σας.

Αποφύγετε τα μάλλινα χαλιά και τις φλοκάτες Μπορεί αυτά τα χαλιά να δείχνουν όμορφα σε ένα χώρο και να τον δείχνουν ιδιαίτερα ζεστό, αλλά δυστυχώς μαδάνε περισσότερο και από ένα Λαμπραντόρ. Λίγοι τα χρησιμοποιούν στα σπίτια τους πλέον και ο μόνος λόγος είναι αυτός. Ποιος έχει χρόνο για καθημερινό σκούπισμα…

Μην κολλάτε όλα τα έπιπλά σας στον τοίχο Δοκιμάστε να τα τοποθετήσετε σε διάφορα επίπεδα. Αυτή η τοποθέτηση επίπλων με κυμαινόμενα κομμάτια, θα φανεί αργότερα σοφή σκέψη μιας και θα ευνοήσει τις συνομιλίες και την παρέα των φιλοξενούμενών σας, οι οποίοι θα έχουν μεταξύ τους οπτική επαφή.

Μην αγοράζετε πολύχρωμους καναπέδες Η αλήθεια είναι πως ένας φούξια καναπές μπορεί να φωτίσει όλο το σαλόνι σας και να ανανεώσει τη διακόσμηση εύκολα και γρήγορα. Δυστυχώς, όμως, τα έντονα χρώματα στους καναπέδες είναι πολύ πιθανό να τα βαρεθείτε πολύ γρήγορα. Γι’αυτό προτιμήστε καναπέδες σε φυσικές αποχρώσεις και διακοσμήστε τους από πάνω με μαξιλάρια και ριχτάρια σε ό,τι χρώματα θέλετε.

 

Μην διακοσμείτε με βιασύνη Άλλο ένα συχνό λάθος είναι η βιαστική διακόσμηση. Η σωστή και καλή διακόσμηση θέλει το χρόνο της για να δέσει αρμονικά μέσα σε ένα χώρο. Άρα θα πρέπει να αλλάζετε ένα πράγμα τη φορά και να βλέπετε σιγά-σιγά πως αυτό θα δέσει καλύτερα στον χώρο σας προσθέτοντας στη συνέχεια κάτι ακόμα.

Αποφύγετε τα λευκά χαλιά Ακόμα και αν δεν έχετε παιδιά ή κατοικίδια ζώα θα πρέπει να ξέρετε πως ένα λευκό χαλί δεν πρόκειται να μείνει για πολύ καιρό λευκό. Όσο προσεκτικοί και αν είστε, το λευκό αποχρωματίζεται με τη σκόνη και τις βρομιές και γρήγορα αρχίζει να δείχνει περισσότερο ως μπεζ ή γκρι παρά ως λευκό. Το λευκό, τους χειμερινούς μήνες, είναι ίσως καλύτερη επιλογή, ενώ για το καλοκαίρι (και σε περίπτωση που θέλετε να βάλετε κάποιο χαλάκι στο σπίτι) αποφύγετε πάση θυσία το λευκό χρώμα.

Τα ΟΧΙ στη Διακόσμηση!

Κάντε ανακαίνιση πριν μπείτε σε ένα καινούριο σπίτι Μην ξεκινήσετε να κάνετε ανακαίνιση αφού μετακομίσετε σε ένα νέο σπίτι. Προτιμήστε να μείνετε ένα μήνα παραπάνω στο παλιό σας σπίτι, ενώ ταυτόχρονα κάνετε ανακαίνιση στο καινούργιο ώστε να μπείτε σε αυτό χωρίς να χρειαστεί να έχετε εργάτες και ακαταστασία μέσα στα πόδια σας.

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook