Τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι έτοιμη για μια μεγάλη αλλαγή

τα-5-σημάδια-που-δείχνουν-ότι-είσαι-έτοι-505912

Δεν μπορείς να αλλάξεις τη διάθεσή σου με το πάτημα ενός κουμπιού, όπως δεν γίνεται να χάσεις όλα τα κιλά που θέλεις μέσα σε μια μέρα, ή να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και ζεις άμεσα. Δεν υπάρχουν «μαγικά φίλτρα» για να γίνεις ξαφνικά ευτυχισμένος ή για να κάνεις τη μεγάλη αλλαγή που τόσο καιρό περίμενες. Γιατί η μεγάλη αλλαγή συμβαίνει κάθε μέρα και απαιτεί από εσένα να νιώθεις καθημερινά ικανοποίηση για όσα σου συμβαίνουν.

Αν αισθάνεσαι ότι η ζωή σου πρέπει να αλλάξει, αλλά δεν ξέρεις πώς να ξεκινήσεις ή νιώθεις εγκλωβισμένος, μην πανικοβληθείς. Μια μεγάλη αλλαγή φέρνει πανικό και άγχος, αλλά είναι μέρος της διαδικασίας. Σημασία έχει να δεις όλα αυτά τα σημάδια ότι είσαι έτοιμη να προχωρήσεις μπροστά και να πλησιάσεις τον στόχο σου.

Ανακάλυψε 5 σημάδια που θα σου δώσουν την επιβεβαίωση και το κίνητρο ότι αξίζει και πρέπει να συνεχίσεις να προσπαθείς για την μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου:

1-Έχεις ξεπεράσει τα «παλιά»

Αν το motto σου τον τελευταίο καιρό είναι «το έχω ξεπεράσει», τότε είσαι σε καλό στάδιο. Οι άνθρωποι δεν αντέχουμε τη ρουτίνα, δεν μπορούμε να βαριόμαστε και θέλουμε συνεχώς να «κινούμαστε», να δεχόμαστε διαφορετικά ερεθίσματα και να νιώθουμε δημιουργικοί. Εάν είσαι σε μια φάση που σου φαίνεται ότι έχεις ξεπεράσει τα «παλιά»και θέλεις μια ανανέωση, τότε έχεις το πρώτο σημάδι ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις!

2-Δεν ασχολείσαι με τα επαγγελματικά σου

Τελειώνεις ένα project την τελευταία στιγμή και τις περισσότερες μέρες στο γραφείο χαζεύεις αντί να δουλεύεις. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχεις κανένα κίνητρο στη δουλειά σου (πέρα από την πίεση του χρόνου ή το οικονομικό), με αποτέλεσμα να μην παίρνεις ικανοποίηση. Δεν κάνεις αυτό που θέλεις και το καλό είναι ότι ήρθε η ώρα να το συνειδητοποιήσεις. Τι ονειρεύεσαι όση ώρα βαριέσαι να δουλέψεις; Μήπως να το κάνεις πραγματικότητα;

3-Δεν σε νοιάζουν τα χρήματα

Οι περισσότεροι μένουμε σε μια δουλειά όταν τα χρήματα είναι καλά, αλλά αν έχεις φτάσει σε σημείο που ούτε μια πιθανή αύξηση δεν θα ήταν σημαντικό κίνητρο, τότε μάλλον ο εαυτός σου σού λέει ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά, επαγγελματικό χώρο, τρόπο ζωής.

4-Δεν περνάς καλά με τους φίλους σου

Τους αγαπάς και ενδιαφέρεσαι για τους φίλους σου αλλά, αν έχεις βαρεθεί να βγαίνεις μαζί τους, τότε ίσως να έχουν αλλάξει οι προτεραιότητές σου. Ένα δυνατό σημάδι ότι χρειάζεσαι μια μεγάλη αλλαγή έχει να κάνει με την κοινωνική σου ζωή. Αν, για παράδειγμα, δεν μπορείς πια να ξενυχτάς ίσως πρέπει να σκεφτείς ότι ήρθε η ώρα για ένα διαφορετικό τρόπο διασκέδασης που ταιριάζει περισσότερο με τον τρόπο ζωής σου και τις ανάγκες, κι αν έχεις κουραστεί να πηγαίνεις για καφέ με τις κολλητές ίσως στην πραγματικότητα ο εαυτός σου σού λέει ότι πρέπει να εστιάσεις σε μια συντροφική σχέση ή στον γάμο και τα παιδιά!

5-Νιώθεις απογοήτευση

Δεν βρίσκεσαι εκεί που θα ήθελες να είσαι. Οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά νιώθεις μια απογοήτευση και πως πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα για να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή. Κάποιες φορές τα αρνητικά συναισθήματα έρχονται για να μας υπενθυμίσουν ότι πρέπει να αλλάξουμε και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη και πιο ικανοποιητική καθημερινότητα.

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook