Τα 11 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να παραγγέλνονται από ντελίβερι | Photos 

τα-11-τρόφιμα-που-δεν-πρέπει-ποτέ-να-παρα-256129

Yπάρχουν κάποια τρόφιμα που μπορούν να… ταξιδέψουν με μεγαλύτερη ασφάλεια από ορισμένα άλλα, ενώ όλοι έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση μόλις φθάνει το ντελίβερι σπίτι, ή μόλις ανοίγουν το μπολ στη δουλειά να διαπιστώνουν ότι απλά δεν τρώγεται.

Παρακάτω παρουσιάζονται 11 τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται αμέσως μόλις μαγειρευτούν και δεν ενδείκνυται να τα παραγγέλνει κανείς απέξω ή να τα βάζει στο μπολ για να τα πάρει μαζί του κάπου και να τα φάει ύστερα από ώρες.

Φτερούγες fterougesΟι φτερούγες, όπως και το τηγανιτό κοτόπουλο τρώγονται με το που βγουν από τη φριτέζα. Καθώς περνά η ώρα και πολύ χειρότερα αν μπουν σε κλειστό κουτί χάνουν την τραγανότητά τους.

Τηγανιτές πατάτες patatesΟι τηγανιτές πατάτες τρώγονται με το που βγουν από το τηγάνι. Η τραγανότητά τους δεν μπορεί να διατηρηθεί για περισσότερο από μια ώρα και στην περίπτωση που μπουν στο ψυγείο απλά δεν τρώγονται.

Τηγανιτά αβγά  aygaΤο πιθανότερο είναι ότι ο κρόκος θα διαλυθεί κατά τη μεταφορά. Αλλά ακόμη και αν αυτό δεν συμβεί το κρύο τηγανιτό αβγό απλά δεν τρώγεται. Μυρίζει και γίνεται σαν λάστιχο.

Μπριζόλα μέτρια ψημένη kreasΜια μπριζόλα ψημένη μέτρια, ή ένα μπιφτέκι ψημένο αντίστοιχα μετά από λίγη ώρα δεν μπορούν να φαγωθούν, ενώ αν επιχειρήσει κανείς να τα ζεστάνει σίγουρα δεν πρόκειται να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πίτσα pizzaΑν μια ζεστή πίτσα μείνει στο κλειστό κουτί για πάνω από 10 με 15 λεπτά θα χάσει όλη της την τραγανότητα. Εκτός του ότι θα έχει παγώσει το τυρί και όλα τα υλικά θα έχουν κολλήσε επάνω του με αποτέλεσμα να έχουν γίνει μια ενιαία μάζα.

Οτιδήποτε έχει λιωμένο τυρί  tyriΤο λιωμένο, ψημένο τυρί είναι γνωστό ότι λίγη ώρα αφότου βγει από τον φούρνο ή την κατσαρόλα αλλάζει… μορφή. Συγκεκριμένα αλλάζει η συνοχή του και από υγρό γίνεται στερεό. Οσο και να προσπαθήσει κανείς να το… ξαναλιώσει δεν πρόκειται να πετύχει το αρχικό αποτέλεσμα.

Γαρίδες garidesΕκτός του ότι γίνονται σαν λάστιχο καθώς περνά η ώρα, ελλοχεύει ο κίνδυνος των τροφικών δηλητηριάσεων.

Τηγανίτες ή βάφλες tiganitesΚαταναλώνονται μόνο όσο είναι ακόμη ζεστές. Το βούτηρο που τους δίνει την τραγανότητα όσο είναι ακόμη ζεστά είναι αυτό που τα καταστρέφει με το που κρυώσουν.

Σαλάτες με ντρέσινγκ salataΑπό τη στιγμή που θα μπει το ντρέσινγκ στις σαλάτες αυτές αρχίζουν αυτομάτως να μαραίνονται. Εκτός του ότι τα κομμένα λαχανικά μετά από λίγη ώρα χάνουν ούτως ή άλλως τις θρεπτικές τους ιδιότητες.

Τηγανιτό κοτόπουλο tiganiti

Το τηγανιτό κοτόπουλο καλό είναι να τρώγεται με το που βγει από τη φριτέζα. Στην περίπτωση μάλιστα που μπει σε κουτί για να μεταφερθεί το σίγουρο είναι ότι ο ατμός θα του στερήσει την τραγανότητά του.

Γαλλικό σάντουιτς sandwich

Ενα γαλλικό σάντουιτς με σος και άλλα διάφορα αν έχει ψηθεί το σίγουρο είναι ότι δεν ξαναζεσταίνεται. Εκτός του ότι αν περάσει λίγη ώρα μετά το ψήσιμό του και δεν έχει καταναλωθεί δεν τρώγεται καθώς το τυρί έχει γίνει… λάστιχο και ότι άλλο περιέχει έχουν γίνει μια μάζα με αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook