Τα 10 πιο συζητημένα φιλιά

τα-10-πιο-συζητημένα-φιλιά-126466

madonna

1. Leonid Brezhnev – Erich Honecker

leonidTο ιστορικό φιλί μεταξύ των ηγετών Leonid Brezhnev, της Σοβιετικής Ένωσης και Erich Honecker, της Ανατολικής Γερμανίας, τον Ιούνιο του 1979. Αποτυπώθηκε ως γκραφίτι πάνω στο Τείχος του Βερολίνου- πλέον γνωστό ως East Side Gallery- από τον Ρώσο Dmitri Vrubel και εξελίχθηκε στο πιο διάσημο σουβενίρ της πόλης.

2. Unconventional surrender

surrenderΓια τους Αμερικανούς θεωρείται το πιο διάσημο φιλί του αιώνα. Στις 14 Αυγούστου 1945, στα πλαίσια των εορτασμών για τη νίκη των Η.Π.Α εναντίον της Ιαπωνίας, ένας ναύτης φιλά μια νοσοκόμα καταμεσής της Times Square στη Νέα Υόρκη. Ο φωτογράφος Alfred Eisenstaedt απαθανατίζει το ερωτικό ενσταντανέ και έπειτα η περίφημη φωτογραφία γίνεται εξώφυλλο στο περιοδικό «Life» και σύμβολο ειρήνης, αγάπης και ελπίδας.

3. Κώστας Κάππας – Περικλής Ασημακόπουλος

Για τις ανάγκες του σεναρίου της σειράς «Κλείσε τα μάτια» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, το Νοέμβριο του 2003, οι ηθοποιοί ανταλλάσσουν ένα ερωτικό φιλί. Η σκηνή συζητείται στα μεσημεριανά προγράμματα ως το πιο hot τηλεοπτικό σκάνδαλο της εποχής. Το ΕΣΡ χαρακτηρίζει τη σκηνή «χυδαία και απαράδεκτη» και επιβάλλεται στο Mega πρόστιμο 100.000 ευρώ. Τρία χρόνια μετά, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει την ποινή εκτιμώντας ότι δεν υπήρχε τίποτα επιλήψιμο και ο Παπακαλιάτης δικαιώνεται.

4. Downton Abbey

downtonΟ Πύργος του Ντάουντον ή Downton Abbey, η αριστουργηματική σειρά του BBC, που κέρδισε «Χρυσές Σφαίρες» και δεκάδες βραβεία, συζητήθηκε πολύ όταν έκανε πρεμιέρα στη χώρα μας. Κυρίως γιατί η δημόσια τηλεόραση λογόκρινε μία από τις σκηνές του πρώτου επεισοδίου, εκείνη με την αγκαλιά και το φιλί του δούκα με τον λακέ του. Η ΝΕΤ, μετά το σάλο που προκλήθηκε, παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος και προκειμένου να επανορθώσει, πρόβαλε ξανά το επεισόδιο με την επίμαχη σκηνή την επόμενη μέρα, αλλά πιο αργά.

5. Madonna – Britney Spears – Christina Aguilera

madonnaΤο 2009 στα MTV Music Awards, η βασίλισσα της pop Madonna, κατά τη διάρκεια του τραγουδιού «Like a virgin», έδωσε live στη σκηνή ένα καυτό φιλί στην Britney και έπειτα ένα στην Christina, μπροστά στα έκπληκτα μάτια χιλιάδων θεατών. Αργότερα, το επανέλαβαν αδέξια και διάφορες εγχώριες σταρ.

6. Vancouver Riot Kiss

riotΗ περίφημη φωτογραφία που έκανε πάταγο στο διαδίκτυο. Ένα ζευγάρι που φιλιέται καταμεσής του δρόμου δίχως να νοιάζεται για το μπάχαλο των ταραχών γύρω του. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται στο Βανκούβερ κατά τη διάρκεια σύρραξης οπαδών μετά από αγώνα χόκεϊ.

7. Angelina Jolie – James Haven

angelinaΣάλο είχε προκαλέσει το φιλί της Angelina στον αγαπημένο της αδερφό, όταν κέρδισε το Όσκαρ για τον Β΄ γυναικείο ρόλο το 2000. Μετά την απονομή, η Angelina αποφάσισε να μοιραστεί τη χαρά της μαζί του φιλώντας τον… στο στόμα.

8. Richard Gere – Shilpa Shetty

richardΟ παρορμητισμός του Richard Gere προκάλεσε τη οργή των Ινδών, όταν ο ηθοποιός σε μία εκδήλωση κατά του AIDS, το 2007, στο Νέο Δελχί, στην οποία είχε προσκληθεί, άρπαξε και φίλησε μια Ινδή συνάδελφό του που είχε αναλάβει χρέη παρουσιάστριας. Η κίνηση του εξόργισε τους Ινδούς, που τον κατηγόρησαν για έλλειψη σεβασμού στα ήθη της χώρας.

9. Nina de Chiffre – Salvatore Piccione

salvatoreΤο πιο πολυσυζητημένο φιλί σε..κράνος. Η ακτιβίστρια Nina, το 2013, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στο Πιεμόντε της Ιταλίας, πλησίασε τον αστυνομικό Salvatore και φίλησε το κράνος του. Η ιταλική αστυνομία τη μήνυσε για περιύβριση αστυνομικής αρχής και σεξουαλική παρενόχληση, φέρνοντάς την αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη.

10. Le baiser de l’hôtel de ville

lebaiserΤο 1950, ο Γάλλος φωτογράφος Robert Doisneau «τράβηξε» την πιο διάσημη φωτογραφία του, στην οποία απεικονίζεται ένα ζευγάρι να φιλιέται σε ένα πολυσύχναστο δρόμο του Παρισιού. Η φωτογραφία του φιλιού, αποκομμένη από πολιτικά πλαίσια, όπως η χαρά μιας πολεμικής νίκης, έγινε διεθνές σύμβολο της νεανικής αγάπης στο Παρίσι.

Πηγή: athensvoice.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook