Τα Χανιά και η Κρήτη αποχαιρέτησαν τον μεγάλο Ιεράρχη Ειρηναίο Γαλανάκη

τα-χανιά-και-η-κρήτη-αποχαιρέτησαν-τον-72172

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ 002Τα Χανιά και η Κρήτη αποχαιρέτησαν σήμερα το μεγάλο Ιεράρχη τους, ένα σπουδαίο ποιμενάρχη, τον πρώην Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίο Γαλανάκη.

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ 011Έναν Ιερέα που με τη στάση ζωής του, τις αξίες και την προσφορά του κατατάσσεται μεταξύ εκείνων που πρέπει να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση.

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ 003Η εξόδιος ακολουθία του σεπτού ποιμενάρχη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κίσσαμο.

Τον Ιεράρχη της Κρήτης συνόδευσαν στο τελευταίο του ταξίδι πλήθος κόσμου, και σύσσωμη η ηγεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, του τόπου.

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ 001Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη που δήλωσε για τον Ειρηναίο Γαλανάκη. «Αποχαιρετούμε σήμερα , μια εμβληματική προσωπικότητα της Ορθοδοξίας και της Κρήτης , έναν αληθινό Ιεράρχη , όπου το παράδειγμα της ζωής του και της πολυσχιδούς δράσης του ελπίζουμε να βρουν μιμητές.

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ 009Το παρών επίσης έδωσαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο υπουργος αρμόδιος για τα προγράμματα ΕΣΠΑ Κυριάκος Βρβιδάκης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιώργος Σταθάκης, η Βουλευτης της Ν.Δ Ντόρα Μπακογιάννη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης , ο Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκης ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρώην Βουλευτής Χανίων κ. Ευτύχης Δαμιανάκης, οι δήμαρχοι της Περιφέρειας των Χανίων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , εκπρόσωποι της εκκλησίας  και των στρατιωτικών αρχών του τόπου , και φυσικά πλήθος κόσμου.

Άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε τιμές στον μακαριστό Ιεράρχη.

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ 007Η εξόδιος ακολουθία έγινε  χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Κρήτης Ειρηναίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook