Τα Χανιά θυμούνται τη Μελίνα

τα-χανιά-θυμούνται-τη-μελίνα-168489

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο «Μοναστήρι» του προσωπικού της κομμωτή, του Καρόλου Καμπελόπουλου, εκτίθενται από σήμερα φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα της Μελίνας Μερκούρη, με πρωτοβουλία του Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου Χανίων και με αφορμή  την συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό της.

«Δεύτερη πατρίδα για τη Μελίνα» χαρακτήρισε τη Γαλλία η πρόεδρος του Συλλόγου κα Στέλλα Κουτσουπάκη, μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν τα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν απόψε, παρουσία εκπροσώπων φορέων και πλήθος κόσμου. «Από ‘κει έκανε τον αγώνα της κόντρα στη δικτατορία, εκεί γνώρισε τον έρωτα της ζωής της. Οι Γάλλοι γνώρισαν την Ελλάδα μέσα από τη Μελίνα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορά στην ιδιαίτερη σχέση που έχει η Μελίνα Μερκούρη και με τα Χανιά, τα οποία είχε επισκεφθεί πολλές φορές, έκανε ο Αντιπεριφειάρχης Χανίων κ. Αποστόλης Βουλγαράκης, ενώ συγκινημένος μίλησε για την «μεγάλη ψυχή» και τον χαρακτήρα της, ο Κάρολος Καμπελόπουλος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο αποψινό κοινό βρήκε την έκθεση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, ενώ τις εντυπώσεις «έκλεψε» το «καμαρίνι» της Μελίνας (φώτο)  ένας χώρος που δημιουργήθηκε από την αρχή και στον οποίο εκτίθενται τα προσωπικά αντικείμενα της κορυφαίας ηθοποιού.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η έκθεση έχει τίτλο «Οδός Μελίνας Μερκούρη και στην διοργάνωση, εκτός από τον Ελληνό-Γαλλικό Σύλλογο, συμμετέχουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, το Γαλλικό Προξενείο Χανίων, το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη και το Μουσείο Μπενάκη. Θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοικτή στο κοινό καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Παράλληλες εκδηλώσεις στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων – Νεώριο Μόρο

  • Έκθεση με αφίσες κινηματογράφου 17 – 28/9
  • Προβολή ταινιών (ελεύθερη είσοδος)

Tετάρτη 17/9 ώρα 22.00: ΦΑΙΔΡΑ

Tετάρτη 24/9 ώρα 22.00: ΚΡΑΥΓΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

zarpa.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook