Τα πλεονεκτήματα της Κρήτης για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού παρουσιάστηκαν στη Διάσκεψη Ελλάδας-Ρωσίας

τα-πλεονεκτήματα-της-κρήτης-για-την-αν-373963

Τις σημαντικές δυνατότητες της Κρήτης για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού-Προσκυνηματικού Τουρισμού στο νησί, παρουσίασε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης στις εργασίες της Διάσκεψης Ελλάδος και Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στο Λαγονήσι.

Η διάσκεψη έγινε στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδος και Ρωσίας, με στόχο την άμεση προώθηση της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών.

«Η Περιφέρεια Κρήτης καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να κεφαλαιοποιήσει και σε τουριστικό επίπεδο τη στενή σχέση μεταξύ των δύο χωρών, μια σχέση που έχει οικοδομηθεί πάνω σε ισχυρούς και διαχρονικούς δεσμούς φιλίας, ιστορίας, πολιτισμού και της Ορθοδοξίας.

cbd341c8-2a7a-424c-a438-a82e6849aafcΗ Κρήτη, όπου η Ορθοδοξία τιμάται με πίστη και σεβασμό, αποτελεί σήμερα ένα σημαντικό και ιδιαίτερο θρησκευτικό προορισμό, στον οποίο εκφράζεται η ανάγκη των επισκεπτών να έρθουν σε επαφή με μια διαφορετική όψη της μεγαλονήσου, μέσω και του προσκυνηματικού τουρισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κώτσογλου ο οποίος πρότεινε ενδεικτικά μνημεία, που ανάλογα με τον χωρικό τους προσδιορισμό, μπορούν να οδηγήσουν σε θεματικές διαδρομές, με επίκεντρο τον θρησκευτικό τουρισμό στην Κρήτη.

Τη διάσκεψη άνοιξε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, και συμμετείχαν ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσος, ο γ. γ.του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο γ. γ. Τουριστικής πολιτικής & Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλας, Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες της χώρας, εκπρόσωποι φορέων του Τουρισμού και της Εκκλησίας της Ελλάδας και εκπρόσωποι φορέων του Τουρισμού της Ρωσίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook