«Τα πιες» και έχεις hangover; Αυτές είναι οι καλύτερες θεραπείες

τα-πιες-και-έχεις-hangover-αυτές-είναι-οι-κα-580280

Σενάριο που σχεδόν όλοι μας έχουμε ζήσει: Το παρακάναμε λιγάκι με το αλκοόλ την προηγούμενη βραδιά, και ξυπνήσαμε με τις… παρενέργειες. Κούραση, πονοκέφαλος, ναυτία, δίψα, και ευαισθησία στους θορύβους και στο φως. Αυτό που λέμε hangover.

Και έχουμε ακούσει πολλά γιατροσόφια που υποτίθεται βοηθούν, από φυσιολογικά (μια μπανάνα για πρωινό) μέχρι και πιο παράξενα (ότι πρέπει να πιούμε ένα ποτήρι άλμη από πίκλες). Υπάρχουν, όμως, και ορισμένες μέθοδοι που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μπορούν να μας βοηθήσουν. Ποιες είναι αυτές;

Πίνουμε λιγότερο
Ναι, προφανώς. Αυτό δεν θα μας βοηθήσει όταν έχουμε ήδη ένα βαρύ hangover, αλλά λένε πως δεν υπάρχει καλύτερη θεραπεία από την πρόληψη. Όσο λιγότερο αλκοόλ καταναλώσουμε, τόσο πιο ήπια θα είναι τα συμπτώματά μας το επόμενο πρωί.

Αποφύγετε τα ποτά με τοξικά υποπροϊόντα
Υπάρχουν ορισμένα συστατικά που ονομάζονται συγγενή, και είναι τοξικά υποπροϊόντα που παράγονται κατά την ζύμωση. Όσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητα του ποτού σε αυτές τις ουσίες, τόσο χειρότερη η μέθη και το hangover. Τα ποτά με τις μικρότερες ποσότητες συγγενών είναι η βότκα, το τζιν και το ρούμι—η βότκα, συγκεκριμένα, δεν περιέχει σχεδόν καθόλου. Από την άλλη μεριά, καλύτερα να αποφεύγετε τεκίλα, ουίσκι και κονιάκ, καθώς περιέχουν τις μεγαλύτερες ποσότητες αυτών των τοξικών συστατικών.

Φάτε ένα καλό πρωινό
Ξυπνήσατε με hangover, και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φάτε ένα καλό, υγιεινό πρωινό, για να εξισορροπήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το πεσμένο σάκχαρο μπορεί να ευθύνεται για ορισμένα από τα συμπτώματα, όπως η ναυτία και η αδυναμία. Επιπλέον, με ένα καλό πρωινό την επόμενη ημέρα, θα αναπληρώσετε σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που χάσατε το προηγούμενο βράδυ, είτε λόγω ούρησης, είτε εμετού. Επιπλέον…

Ενυδατωθείτε
Το αλκοόλ έχει διουρητική δράση, και μας αφυδατώνει. Η αφυδάτωση δεν προκαλεί hangover, αλλά επιδεινώνει τα συμπτώματα σε μεγάλο βαθμό. Πιείτε πολύ νερό μόλις ξυπνήσετε, αλλά ένας πολύ καλός τρόπος για να προλάβετε το hangover (και πιθανότατα ένα άσχημο μεθύσι) είναι να φροντίζετε να πίνετε ένα ολόκληρο ποτήρι νερό ανάμεσα στα ποτά σας.

Κοιμηθείτε καλά
Το αλκοόλ μπορεί να μας κάνει να νυστάζουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουμε καλό ύπνο υπό την επήρεια. Ο ύπνος μας είναι ταραγμένος, και – με τον καιρό – μπορεί να εμφανιστούν σοβαρές διαταραχές του ύπνου, αν πίνουμε πολύ και τακτικά. Αν ήπιατε, λοιπόν, την προηγούμενη μέρα, φροντίστε το επόμενό σας βράδυ να είναι ήρεμο, και να έχετε αρκετό χρόνο για να κοιμηθείτε καλά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook