Τα παίζουν όλα την Κυριακή | Αρναουτάκης 41% – Τσόκας 26%

τα-παίζουν-όλα-την-κυριακή-αρναουτάκη-146408

arnaoutakis tsokasΛίγο μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η διαδικασία της καταμέτρησης και των 1.291 εκλογικών τμημάτων της Περιφέρειας με τον Σταύρο Αρναουτάκη με την «Κρήτη Πρώτη Δύναμη» να αναδεικνύεται πρώτος με 41,11%, που μεταφράζεται σε 143.454 ψήφους.

Δεύτερος, είναι ο Σεραφείμ Τσόκας με τον συνδυασμό «Κρήτη Μπορούμε» που συγκέντρωσε το 26,21% (91.478 ψήφοι).

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε:

«Ευχαριστώ όλους του πολίτες της Κρήτης που μας έδωσαν αυτό το υψηλό ποσοστό. Να δηλώσουμε ότι συνεχίζουμε την ερχόμενη εβδομάδα για να κερδίσουμε τις εκλογές στις 25 Μαΐου, υπηρετώντας την ενότητα, το συγκρητισμό, την ισόρροπη ανάπτυξη, και όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε για την επόμενη πενταετία να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε».

Από τη μεριά του ο Σεραφείμ Τσόκας δήλωσε:

«Θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω τους πολίτες της Κρήτης για την εντολή που μας έδωσαν να «γυρίσουμε σελίδα» την επόμενη Κυριακή. Οι Κρητικοί μίλησαν και μίλησαν δυνατά και καθαρά. Θέλω να επισημάνω ότι, στο διάστημα που πέρασε, γυρίσαμε την Κρήτη σπιθαμή προς σπιθαμή, από την Κίσσαμο ως την Σητεία, και είδαμε όλους αυτούς οι οποίοι είναι ξεχασμένοι από την Περιφέρεια, τους ανθρώπους που ο κ. Αρναουτάκης ούτε γύρισε για να κοιτάξει. Μιλήσαμε μαζί τους, αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες, τον πόνο αυτού του λαού.

Συζητήσαμε για όλα αυτά που θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε. Ζητάμε λοιπόν από τον κάθε Κρητικό – ανεξάρτητα από το τι ψήφισε την πρώτη Κυριακή – να μας εμπιστευτεί την επόμενη βδομάδα και να έρθει μαζί μας, για να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο για τον τόπο μας, να φύγει το φθαρμένο και παλιό και να έρθει το νέο και το ελπιδοφόρο. Αυτή είναι η αποστολή που μας αναθέτει ο κρητικός λαός, να αλλάξουμε τα πράγματα. Και αυτό θα κάνουμε. Το «κανένας Κρητικός μόνος του» δεν είναι απλά ένα σύνθημα για εμάς, είναι τρόπος ζωής, αρχή του συνδυασμού μας».

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook