Τα ντοκουμέντα των τρομοκρατών | Πώς εκπαίδευαν την Αγγελική για να τινάξουν στον αέρα τον Κορυδαλλό

τα-ντοκουμέντα-των-τρομοκρατών-πώς-εκ-224787

1Τα μαθήματα που έκαναν στην 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου, προκειμένου να κατανoήσει τον αριθμητικό κώδικα μηνυμάτων που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς”, βρήκε σε ιδιόχειρα σημειώματα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην γιάφκα της Αναβύσσου.

Μάλιστα, αυτά τα σημειώματα κατέληξαν να αποτελέσουν τον οδηγό των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να σπάσουν τον κώδικα των αριθμών και τελικά να βρεθούν μπροστά στα καλά κλειδωμένα μυστικά και πάθη των ανθρώπων που είχαν εκπονήσει το σχέδιο “Γοργοπόταμος”, για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση τρομοκρατών και ποινικών.

Επίσης από αυτές τις ιδιόχειρες σημειώσεις που έφθαναν στα χέρια της Αγγελικής μέσα από τις φυλακές με εντολοδόχους ταχυδρόμους, αποκαλύπτεται και ο ρόλος του “Ιάσωνα”, του Χρήστου Ροδόπουλου δηλαδή του Καθηγητή πληροφορικής, ο οποίος συνελήφθη πριν από περίπου δυο εβδομάδες και όλα δείχνουν πως αυτός ήταν και ο εμπνευστής αυτού του ιδιότυπου κώδικα επικοινωνίας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα ιδιόχειρα σημειώματα, που βέβαια περιέχονται και στην ογκώδη Δικογραφία που έχει σχηματισθεί, η επικοινωνία των φυλακισμένων “Πυρήνων” με την ομάδα του “Γοργοπόταμου” γίνονταν με κωδικοποιημένα ηλεκτρονικά μηνύματα, τα οποία έστελναν μέσω κινητών τηλεφώνων, στα οποία δεν υπήρχε κάρτα SIM, προκειμένου να είναι αδύνατη η παρακολούθηση τους με τα εξελιγμένα τεχνικά μέσα που διαθέτει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Μάλιστα, και όπως αποκαλύπτεται από αυτά τα σημειώματα, ο συντάκτης τους συμβουλεύει την Αγγελική Σπυροπούλου να μην βάζει ποτέ κάρτα SIM στο κινητό τελευταίας γενιάς που είχε φθάσει στα χέρια της μέσα από τις φυλακές, και όταν θα έχει το κινητό ανοιχτό να το έχει πάντα στην ένδειξη “λειτουργία πτήσης” για να τυφλώνονται τα συστήματα παρακολούθησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Μέσα σε αυτά τα κωδικοποιημένα μηνύματα περιέχονται ακόμα και βίντεο για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και σημειώσεις για το χειρισμό όπλων και εκρηκτικών.
Πρόκειται για μια “δαιδαλώδη” διαδικασία την οποία φαίνεται πως οι φυλακισμένοι “Πυρήνες” είχαν μελετήσει πολύ καλά μέσα στα κελιά τους και την είχαν δουλέψει με τα κινητά τελευταίας γενιάς που διέθεταν μέσα στην φυλακή.

Μάλιστα σε ένα σημείο, ο συντάκτης του κειμένου προκειμένου να κατανοήσει τον κώδικα επικοινωνίας, ενθαρρύνει την Αγγελική Σπυροπούλου γράφοντας της ότι: “…είναι απλό, εάν το δουλέψεις μια δυο φορές θα κατανοήσεις πλήρως το σύστημα και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρεις. Σκέψου ότι ο Χρήστος που δεν το έχει καθόλου με τους υπολογιστές και την τεχνολογία, παίζει πια το κώδικα και την λειτουργία του στο κινητό στην κυριολεξία στα δάχτυλα”. Ο συντάκτης του κειμένου εννοεί προφανώς τον Χρήστο Τσάκαλο, ο οποίος σύμφωνα με την παραδοχή του είχε στενή σχέση με την 22χρονη φοιτήτρια.

Ωστόσο ο συγγραφέας του κειμένου κατανοώντας τις δυσκολίες που είναι δυνατόν να συναντήσει η 22χρονη με τον σπάσιμο του κώδικα και την φόρτωση του στο κινητό τελευταίας γενιάς, την συμβουλεύει να απευθυνθεί στον “Ιάσονα”, τον 39χρονο καθηγητή πληροφορικής δηλαδή, ο οποίος συνελήφθη πριν από περίπου δυο εβδομάδες στο Γαλάτσι και φέρεται ως ο εμπνευστής αυτού του αριθμητικού κώδικα επικοινωνίας.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook