Τα μπάνια του λαού και των υπουργών (νυν και πρώην) | Photos

τα-μπάνια-του-λαού-και-των-υπουργών-νυν-273698

«Αριστερό» μακροβούτι στο Σούνιο για τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση και την σύζυγό του- Στην Μύκονο η Ολγα Κεφαλογιάννη και στην Τήνο με τα παιδιά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε δωμάτιο παραλιακού ξενοδοχείου με θέα το απέραντο γαλάζιο και τον Ναό του Ποσειδώνα, ο υπουργός Εσωτερικών και η σύζυγός του πρόσφεραν στον εαυτό τους ένα διάλειμμα.

Ο δρόμος που ακολουθεί ο κ. Νίκος Βούτσης για τα «μπάνια του υπουργού» είναι αυτός ακριβώς που επιβάλλουν οι ρευστές πολιτικές εξελίξεις του φετινού καλοκαιριού.

Ο υπουργός Εσωτερικών κατέφυγε στο Σούνιο για μια σύντομη απόδραση, επιλέγοντας το πολυτελές ξενοδοχείο «Aegeon» για αλλαγή περιβάλλοντος, πιθανώς διότι η προτεραιότητά του ήταν να παραμείνει εντός Αττικής. Με ενοίκια δωματίων που κυμαίνονται μεταξύ 165 και 470 ευρώ τη βραδιά, το «Aegeon Beach Hotel» ίσως δεν αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εφαρμογής του δόγματος περί λιτού βίου που ευαγγελίστηκε προ εξαμήνου περίπου ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Ωστόσο, η παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο, με τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά, ενίοτε χαρακτηρίζεται και «Αστέρας των φτωχών» – οπότε κατά κάποιον τρόπο τηρούνται τα προσχήματα μιας κάποιας αριστερότροπης σεμνότητας.

Ο κ. Βούτσης εθεάθη στο «Aegeon» το Σάββατο 25 Ιουλίου και από την όλη παρουσία του ήταν σαφές ότι μαζί με τη σύζυγο και συνεργάτιδά του στο υπουργείο Εσωτερικών Αγγελική Παπάζογλου αναζήτησαν μια ανάσα ανάπαυσης από την τρομακτική πίεση της πρόσφατης περιόδου, ενώ ταυτόχρονα το μυαλό του παρέμενε στις πολιτικές εξελίξεις. Το υπουργικό ζεύγος Βούτση – Παπάζογλου, αφού παρέλαβε το κλειδί του δωματίου από την υποδοχή του ξενοδοχείου, βρέθηκε παρά θίν’ αλός χωρίς χρονοτριβή. Οι υπάλληλοι είχαν φροντίσει να ενημερώσουν τον υπουργό και τη σύντροφό του για τον πιο σύντομο δρόμο που οδηγεί απευθείας στον ιδιαίτερο χώρο του «Aegeon», με τις ξύλινες ξαπλώστρες, τα αναπαυτικά στρώματα και τα σκίαστρα με τα πανιά, ο οποίος διατίθεται αποκλειστικά στους πελάτες του ξενοδοχείου. Καθώς το συγκρότημα βρίσκεται πάνω σε παραλία ανοιχτή για το κοινό, το οποίο καλείται να πληρώσει 10 ευρώ για το σετ ομπρέλας-ξαπλώστρας, οι οδηγίες του προσωπικού ήταν αρκετά χρήσιμες ώστε ο υπουργός να αποφύγει το πλήθος των ανώνυμων λουομένων του Σαββατοκύριακου.
Η συγκεκριμένη εκδρομή ήταν μάλλον σχεδιασμένη ως «απόδραση για δύο», καθώς η Αριάννα και ο Πάνος, τα παιδιά τους, δεν ακολούθησαν τους γονείς στο Σούνιο

Ο κ. Βούτσης ήταν ο πρώτος που δοκίμασε τη δροσιά της θάλασσας, η ξαπλώστρα όμως δεν τον κράτησε για πολύ, καθώς μετά από λίγη ώρα αποσύρθηκε στο δωμάτιό του. Αντιθέτως, η κυρία Παπάζογλου προτίμησε να χαλαρώσει στην πλαζ έως αργά το απόγευμα και ως τη στιγμή που ο υπουργός τής υπενθύμισε ότι πλησίαζε η ώρα του δείπνου. Εως ότου εκείνη ετοιμαστεί, ο κ. Βούτσης την ανέμενε πίνοντας καφέ, έναν φρέντο καπουτσίνο, σε πλαστικό ποτήρι. Ταυτόχρονα, όπως είναι αυτονόητο, ο υπουργός ενημερώθηκε για την επικαιρότητα διαβάζοντας τις τελευταίες ειδήσεις στο κινητό του τηλέφωνο. Την προσοχή του από το Διαδίκτυο απέσπασαν προς στιγμήν δύο λουόμενοι οι οποίοι τον πλησίασαν με φιλική διάθεση για να τον χαιρετήσουν. Ο κ. Βούτσης ανταπέδωσε εγκάρδια τον χαιρετισμό και συνέχισε την ανάγνωση έως τη στιγμή που εμφανίστηκε η σύζυγός του. Λίγο αργότερα το ζεύγος αναχώρησε με προορισμό κάποια ψαροταβέρνα της περιοχής.

Η συγκεκριμένη εκδρομή ήταν μάλλον σχεδιασμένη ως «απόδραση για δύο», καθώς η Αριάννα και ο Πάνος, τα παιδιά τους, δεν ακολούθησαν τους γονείς στο Σούνιο. Το παράδοξο με τον υπουργό είναι ότι ενώ η σύντροφος της ζωής του εργάζεται στον ίδιο χώρο, με δεδομένο ότι το καθημερινό πρόγραμμα και των δύο είναι ιδιαίτερα επιβαρημένο, «δεν βλέπονται ούτε για λίγα λεπτά» όπως ανέφερε στο «ΘΕΜΑ» πηγή του υπουργείου. Η απλότητα και η διακριτικότητα με την οποία κινήθηκαν ο κ. Βούτσης και η κυρία Παπάζογλου υπογράμμισαν, για όσους παρακολουθούν την παραπολιτική επικαιρότητα, το πόσο λίγο τους ταίριαζε ο σάλος που είχε προκληθεί με την απόσπαση της συζύγου του υπουργού. Με απόφαση του κ. Βούτση, η κυρία Παπάζογλου αποσπάστηκε πριν από περίπου τρεις μήνες στο υπουργικό του γραφείο, μια μετακίνηση που θα μπορούσε να γίνει με μια απλή απόφαση και όχι με απόσπαση ώστε να αποφευχθούν και τα κακεντρεχή σχόλια του τύπου «με την απόσπαση η κυρία Αγγελική Παπάζογλου μπορεί να λαμβάνει και υπερωρίες» κ.λπ. Οπως και να ’χει, η μίνι εκδρομή του ζεύγους Βούτση στο Σούνιο έλαβε τέλος μόλις το επόμενο πρωινό, γύρω στις 11.30, όταν τακτοποίησαν τον λογαριασμό και ετοιμάστηκαν για την επιστροφή στην Αθήνα.

Το παράδειγμα του κ. Βούτση αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοί του στην κυβέρνηση, στη Βουλή και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κατ’ ουσίαν ανύπαρκτος χρόνος για διακοπές μακράς διαρκείας και η σοβαρότητα της πολιτικής κατάστασης απαγορεύουν οποιοδήποτε μεγαλόπνοο σχέδιο και μάλλον υπαγορεύουν λύσεις όπως αυτή του Σουνίου. Εξάλλου, η συγκεκριμένη περιοχή της Αττικής είναι μία από τις ωραιότερες της Μεσογείου και παρά την αυξημένη κίνηση κατά τους θερινούς μήνες παραμένει σχετικά γαλήνια λόγω και της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης. Εσχάτως, η Αίγινα έγινε εξαιρετικά δημοφιλής και αναγορεύτηκε σε κάτι σαν «Μύκονο της Αριστέρας». Ωστόσο, ως εναλλακτικός προορισμός -ιδιαίτερα για πολιτικούς με ανάλογη νοοτροπία- το Σούνιο μοιάζει ιδανικό.

Για ανθρώπους όπως ο κ. Βούτσης, η εγγύτητα στην Αθήνα είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς εκτιμάται ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιος έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει τις ανέσεις ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, με δωμάτια, σουίτες κ.λπ. που έχουν θέα στο απέραντο γαλάζιο και τον Ναό του Ποσειδώνα. Ταυτόχρονα, εφόσον το επιθυμεί ή υπάρξει ανάγκη, το εκάστοτε παραθερίζον στέλεχος της κυβέρνησης μπορεί να βρίσκεται πίσω στη βάση του σε διάστημα περίπου 40 λεπτών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο Σούνιο βρήκαν επίσης εναλλακτικό στέκι αρκετοί από τους μόνιμους θαμώνες της κοσμοπολίτικης παραλίας του «Αστέρα» της Βουλιαγμένης. Ακόμη και γι’ αυτούς, όμως, το κόστος εισόδου των 25 ευρώ κατ’ άτομο και εν μέσω capital controls κρίθηκε ως απαγορευτικά τσουχτερό.
Και η αντιπολίτευση κάνει διακοπές

Μακριά πλέον από κυβερνητικές ευθύνες, δύο πρώην υπουργοί κάνουν απενοχοποιημένα τουρισμό στις Κυκλάδες.

Χρήση του νόμιμου δικαιώματός τους στις θερινές εκδρομές έκαναν οι Όλγα Κεφαλογιάννη και Κυριάκος Μητσοτάκης, αξιοποιώντας το «προνόμιο» του να μην αποτελούν πλέον μέλη της κυβέρνησης. Την ίδια εποχή πέρσι τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά, καθώς αμφότεροι διαχειρίζονταν σημαντικούς τομείς ευθύνης, ως υπουργός Τουρισμού η πρώτη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο δεύτερος.

Μαυρισμένη, με κόκκινη παντελόνα και μαύρο τοπ, η Όλγα Κεφαλογιάννη περπατάει στα σοκάκια της Μυκόνου

Και εάν το καλοκαίρι του 2014 πιστώθηκε -εν μέρει τουλάχιστον- στη γοητευτική Ολγα ως ένα γκραν σουξέ για τον ελληνικό τουρισμό, το φετινό θέρος τη βρήκε στην αντίπερα όχθη, να αναλαμβάνει πλέον τον ρόλο της τουρίστριας. Βραδινή βόλτα στα κοσμοπολίτικα σοκάκια της Μυκόνου, με shopping ’n drinking, χαλαρή διάθεση και προσεγμένη πλην απέριττη εμφάνιση – αρκούντως και ακομπλεξάριστα μαυρισμένη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωστός λάτρης των δυναμικών δραστηριοτήτων, κατέπλευσε με φουσκωτό και ευάριθμη συντροφιά στην Τήνο. Για τη θαλάσσια απόδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, μαχητικού ρήτορα στους κάθε είδους διαξιφισμούς με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ., δεν έγινε γνωστό εάν συνδυάστηκε με δέηση στη Μεγαλόχαρη για την εξομάλυνση του πολιτικού βίου, ταχεία και ασφαλή έξοδο του έθνους από τη δοκιμασία της κρίσης.

Με φουσκωτό στην Τήνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook