Τα λαχανικά που παχαίνουν και τα φρούτα που βοηθούν στο αδυνάτισμα

τα-λαχανικά-που-παχαίνουν-και-τα-φρούτ-285754

Τα λαχανικά, στην κοινή αντίληψη, είναι η κατ’ εξοχήν τροφή για κάποιον που θέλει να αδυνατίσει. Κι όμως, κάποια από αυτά μπορεί να προκαλέσουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Η πατάτα για παράδειγμα, είναι ένα από τα πιο παχυντικά λαχανικά, σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ, που κατέληξε ότι ένα πολύ καλύτερο υποκατάστατο είναι το καστανό ρύζι ή το ψωμί ολικής άλεσης.

Ομως, η πατάτα δεν είναι η μόνη «ένοχη». Το καλαμπόκι και ο αρακάς επίσης είναι λαχανικά, σιτηρά και φρούτα που θα έπρεπε να αποφεύγει κάποιος που προσπαθεί να μειώσει το βάρος του. Ακόμη και το σέλερι, που περιλαμβάνεται σε πολλές δίαιτες, δεν κάνει… μαγικά στην απώλεια βάρους. Αντίθετα, η τακτική κατανάλωση μούρων, δαμάσκηνων και κουνουπιδιού μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να φτάσει στο στόχο του σε ό,τι αφορά το αδυνάτισμα.

Στην ίδια «καλή» κατηγορία, του συμμάχου στην απώλεια βάρους, είναι τα μήλα, αχλάδια, φράουλες, σταφίδες και σταφύλια, όπως και το μπρόκολο με τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Ακόμη, «παγίδες» για τη δίαιτα κρύβουν το λάχανο, τα κρεμμύδια, ενώ αντίθετα βοηθούν στην απώλεια βάρους οι ντομάτες, τα πορτοκάλια, οι μπανάνες, τα πεπόνια, τα καρότα- σε μικρό βαθμό όμως- ενώ πιο… θαυματουργά είναι το αβοκάντο, το σπανάκι, το μαρούλι, τα πράσινα φασόλια και οι πιπεριές.

Πηγή:  iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook