Τα καλαμάκια χωρίς πλαστικό είναι… εδώ

τα-καλαμάκια-χωρίς-πλαστικό-είναι-εδ-696593

Τα νέα καλαμάκια για καφέ και αναψυκτικά από πεπιεσμένο χαρτί έκαναν την εμφάνισή τους-σταδιακά-και στην ελληνική αγορά, σε καταστήματα τη Αθήνας, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί ή να καταργηθεί τελικά η χρήση πλαστικού.

Την ίδια ώρα, στην διεθνή αγορά πληθαίνουν οι εναλλακτικές λύσεις για τον ίδιο σκοπό. Είναι χαρακτηριστικό πως βρετανικά καταστήματα δοκίμασαν, μεταξύ άλλων, και καλαμάκια από ζυμάρι, δηλαδή φτιαγμένα από πάστα. Τα συγκεκριμένα μοιάζουν με χοντρό μακαρόνι. Ο κόσμος τα δέχτηκε με ενθουσιασμό, ενώ οι καταστηματάρχες σημειώνουν ότι δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούν όσοι έχουν αλλεργία στην γλουτένη!

Να σημειώσουμε ότι τα πλαστικά προϊόντα μιας xρήσης μπήκαν για περιβαλλοντικούς λόγους στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προτείνει την απαγόρευσή τους όταν η αντικατάστασή τους είναι τεχνικά εφικτή και στην επιβολή ειδικού τέλους για τις άλλες περιπτώσεις. Μετά την πρότασή της για τις πλαστικές σακούλες και την απαγόρευσή τους από το Συμβούλιο Υπουργών, η Κομισιόν επανήλθε με τα πλαστικά προϊόντα μας χρήσης (καλαμάκια, μαχαιροπήρουνα, μπατονέτες κ.λπ.) θεωρώντας ότι μαζί με τα εγκαταλελειμμένα αλιευτικά εργαλεία είναι υπεύθυνα για το 70% του συνόλου των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Στη μάχη κατά της χρήσης πλαστικού παίρνει μέρος και ο βραβευμένος ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ που διακρίνεται για την ευαισθησία του σχετικά με το Περιβάλλον. Βλέπετε, εμφανίζεται ως κεντρικό πρόσωπο σε καμπάνια γνωστής μάρκας ουίσκι, η οποία θα κάνει δωρεά ενός δολαρίου για κάθε καταναλωτή που θα θελήσει να στείλει μία φωτογραφία «σέλφι», ώστε να συμβάλει στην προσπάθεια περιορισμού της χρήσης πλαστικού.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook