Τα επτά χρόνια φαγούρας είναι… λάθος: Πότε τελειώνει ο έρωτας | Τι δείχνει νέα έρευνα

τα-επτά-χρόνια-φαγούρας-είναι-λάθος-π-190811

coupleΤα «επτά χρόνια φαγούρας» είναι μια διαδεδομένη ψυχολογική θεωρία που ορίζει ως σημείο καμπής της σχέσης του ζευγαριού το έβδομο έτος της κοινής του ζωής. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, από τα επτά χρόνια και μετά η σχέση παίρνει την κατιούσα και ο χωρισμός είναι πολύ πιθανός.

Η φράση «επτά χρόνια φαγούρας» έγινε γνωστή και διαδόθηκε ευρέως μετά την ομώνυμη ταινία όπου πρωταγωνιστούσε η Μέριλιν Μονρόε, το 1955.

Ομως, μια νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει τη θεωρία αυτή. Σύμφωνα με αυτή, το σημείο του γάμου όπου το ζευγάρι αρχίζει να μιζεριάζει και να αισθάνεται δυστυχισμένο, και ως εκ τούτου είναι πιθανό να απομακρυνθεί, είναι στην πραγματικότητα το 10ο έτος της κοινής του ζωής.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η καμπή έρχεται στο σημείο αυτό λόγω του ότι οι γυναίκες έχουν μεγάλο φόρτο τόσο σε δουλειές του σπιτιού, όσο και με την ανατροφή των παιδιών.

Οσοι καταφέρνουν να ξεπερνούν αυτή την κρίση, όπως υποστηρίζει η ίδια έρευνα, ύστερα από πέντε χρόνια… ξαναβρίσκουν τη φόρμα τους και την ευτυχία τους, χωρίς, όμως, ποτέ αυτή να φθάνει το επίπεδο αυτής που βίωναν πριν από την καμπή στη σχέση τους.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook