Τα είπε με βοσκούς ο Μητσοτάκης: «Δεν μου ζήτησαν ούτε διορισμούς, ούτε επιδοτήσεις»

τα-είπε-με-βοσκούς-ο-μητσοτάκης-δεν-μο-732598

Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον νομό Γρεβενών άφησε άκρως ικανοποιημένους τους γαλάζιους επιτελείς, αλλά, πέραν των προγραμματισμένων επισκέψεων, είχε και ορισμένα απρόοπτα.

Ένα τέτοιο περιέγραψε σήμερα στο facebook ο πρόεδρος της ΝΔ, ανεβάζοντας μια φωτογραφία του με δύο βοσκούς, τους οποίους συνάντησε στον δρόμο, κατεβαίνοντας από τη Σαμαρίνα. «Τα Γρεβενά που επισκέφθηκα χθες είναι από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Η Πίνδος και τα χωριά της είναι μέρη μαγικά που τα θυμάται για πάντα όποιος τα επισκεφθεί.

Κατεβαίνοντας από τη Σαμαρίνα, το ορεινότερο χωριό των Βαλκανίων, όπως μου είπαν με υπερηφάνεια οι κάτοικοί του, συνάντησα στο δρόμο τον Μιλτιάδη. 45 χρόνια βοσκός. Στο τέλος κάθε καλοκαιριού κάνει, όπως πάντα, με τα πόδια τη διαδρομή από τη Σαμαρίνα στο θεσσαλικό κάμπο. 22 μέρες στο δρόμο με το γιό του, τον Κώστα, και 10 τσοπανόσκυλα που φυλάνε περισσότερα από 600 πρόβατα. Ο Κώστας έχει σπουδάσει, αλλά μου είπε ότι αυτή τη δουλειά αγαπάει και αυτή θέλει να συνεχίσει να κάνει. Να μείνει στον τόπο του και στον κλάδο της ορεινής μετακινούμενης κτηνοτροφίας», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο Μιλτιάδης, ο Κώστας και χιλιάδες άλλοι κτηνοτρόφοι προσφέρουν πολλά στη χώρα μας. Τα ορεινά χωριά ζουν από την κτηνοτροφία. Ζουν από τους βοσκούς μας. Δεν μου ζήτησαν ούτε διορισμούς, ούτε επιδοτήσεις, ούτε φορολογικές απαλλαγές. Μου ζήτησαν το αυτονόητο. Να ελέγξουμε τις παράνομες εισαγωγές γάλακτος για να μην βαφτίζεται το εισαγόμενο ως ελληνικό και να μην πέφτουν οι τιμές της εγχώριας παραγωγής. Φέτος το ελληνικό γάλα είχε τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας 15ετίας. Το θέμα αυτό θα το λύσω. Είναι στοιχειώδης υποχρέωσή μας απέναντι στους ανθρώπους που κρατούν ζωντανή την ελληνική ύπαιθρο», έγραψε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είναι ακόμη καλός ο καιρός, γιατί κατεβαίνετε από τώρα;» τους ρώτησα λίγο πριν τους αποχαιρετίσω. «Έχουμε χαρές. Παντρεύω την κόρη μου» μού είπε με ένα πλατύ χαμόγελο ο Μιλτιάδης. Του ευχήθηκα κάθε καλό και σύντομα και παππούς”, κατέληξε, ολοκληρώνοντας μια ιστορία από τις πολλές επαφές, προγραμματισμένες και αυθόρμητες, που είχε κατά την περιοδεία του.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook