Τα δυνατά σημεία των γυναικών: Πού βάζουν τα «γυαλιά» στους άντρες | Λίστα

τα-δυνατά-σημεία-των-γυναικών-πού-βάζο-149714

coupleΗ «μάχη των φύλων» ήταν πάντοτε ένα από τα βασικά σημεία τριβής ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες. Ακόμη και σήμερα ωστόσο, την εποχή της ισότητας των δύο φύλων, μια ματιά τριγύρω είναι αρκετή για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι η κοινωνία είναι περισσότερη «περήφανη» για τα αρσενικά.

Αναμφίβολα, πάντως, υπάρχουν ορισμένοι τομείς στους οποίους οι γυναίκες υπερέχουν. Ιδού έξι πράγματα που τα θηλυκά κάνουν καλύτερα από τους άντρες:

1. Οι γυναίκες χειρίζονται καλύτερα ο άγχος:

Παρότι οι γυναίκες είναι επιρρεπείς σε κλάματα και συναισθηματικά ξεσπάσματα κατά τη διάρκεια μια κρίσης, όταν τα δάκρυα υποχωρούν μπορούν να σκέφτονται πιο ξεκάθαρα και να διατηρούν την ψυχραιμία τους απέναντι στις αντιξοότητες. Μελέτες έχουν δείξει ότι ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες, που υπεβλήθησαν σε τεστ νοημοσύνης ενώ βρίσκονταν κάτω από το ίδιο στρες, σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις οι γυναίκες. Το ένστικτο επιβίωσης στις γυναίκες είναι ισχυρότερο και χειρίζονται καλύτερα τις στρεσογόνες καταστάσεις.

2. Οι γυναίκες είναι καλύτερες στη διατήρηση των σχέσεων:

Δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες που να πάσχουν από «φοβία δέσμευσης». Είναι προικισμένες από τη φύση τους με το προνόμιο να διατηρούν τις σχέσεις. Όταν μάλιστα μια σχέση είναι σοβαρή η γυναίκα τα δίνει όλα. Επίσης, ως συναισθηματικά όντα μπορούν να αντιληφθούν καλύτερα τις ανάγκες μιας σχέσης και να ενεργήσουν αναλόγως. Μπορεί κανείς να καταλογίζει στις γυναίκες ότι είναι συναισθηματικές, ωστόσο στις μακροχρόνιες σχέσεις έχουν το πάνω χέρι.

3. Οι γυναίκες είναι καλύτερες στην επικοινωνία:

Οι γυναίκες είναι πιο ομιλητικές από τους άντρες. Μιλούν ανοιχτά και δεν τους πειράζει να χύσουν και ένα -δύο δάκρυα εάν η στιγμή το απαιτήσει. Οι γυναίκες δεν διακόπτουν τη συζήτηση σε περίπτωση σύγκρουσης, ούτε κλείνουν τα αυτιά τους ή το παίζουν αδιάφορες, που είναι η προσφιλής τακτική πολλών αντρών. Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι το γυναικείο μυαλό μπορεί να επεξεργαστεί και να αναλύσει περισσότερες λέξεις, αισθήματα και συναισθήματα από τον αντρικό εγκέφαλο. Με δεδομένο ότι μια γυναίκα καταλαβαίνει καλύτερα, είναι σε θέση και να επικοινωνεί καλύτερα.

4. Οι γυναίκες είναι καλύτερες στη διαχείριση των οικονομικών:

Οι γυναίκες είναι περισσότερο προσεκτικές στα οικονομικά. Έχουν λιγότερες πιθανότητες να προχωρήσουν σε βιαστικές επενδύσεις που εμπεριέχουν ρίσκο και επιφέρουν οικονομικές απώλειες. Τα νοικοκυριά στην Ινδία αποτελούν πρότυπο οικονομικής διαχείρισης, γι αυτόν ακριβώς το λόγο: Οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για το ταμείο του σπιτιού.

5. Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα:

Οι γυναίκες «τρέχουν» αποτελεσματικότερα και τα σπίτια και τα γραφεία. Μπορούν ταυτοχρόνως να σιδερώνουν, να διαβάζουν το παιδί για το σχολείο, να μαγειρεύουν, να ακούν τα προβλήματα της οικογένειας και να ετοιμάζουν μια παρουσίαση για τη δουλειά τους. Οι άντρες, είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο, σκέφτονται τη διαχείρισης μιας κατάστασης κάθε φορά. Οι γυναίκες έχουν καλύτερη συγκέντρωση και αποσπώνται δυσκολότερα από τις δραστηριότητές τους.

6. Οι γυναίκες έχουν πιο καλή μνήμη:

Οι γυναίκες θυμούνται τη στιγμή που συναντήθηκαν για πρώτη φορά με κάποιον, θυμούνται τι φορούσε ο τάδε ηθοποιός στην τάδε ταινία, θυμούνται τη λίστα με τα ψώνια που πρέπει να ψωνίσουν από το σούπερ μάρκετ, θυμούνται πότε κάποιος τις πλήγωσε συναισθηματικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook