Τα βρήκαν Δήμος Χανίων και Fraport για την διαχείριση των απορριμμάτων του αεροδρομίου

τα-βρήκαν-δήμος-χανίων-και-fraport-για-την-δι-565559

Τα βρήκαν τελικά σε ότι αφορά την διαχείριση και αποκομιδή των απορριμμάτων από το αεροδρόμιο Χανίων ο δήμος Χανίων και οι εκπρόσωποι της Fraport, σε συνάντηση που είχαν σήμερα με τον δήμαρχο κ. Τάσο Βάμβουκα, το αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Μιχάλη Βλαχάκη και την Αντιδήμαρχο καθαριότητας κα Γεωργία Σαρικάκη.

Το θέμα της συνάντησης αφορούσε το κόστος της αποκομιδής και διαχείρισης από το αεροδρόμιο Χανίων που θα επιβάρυνε την Γερμανική εταιρεία.

Όπως είπε ο κ. Βλαχάκης αυτό που προέκυψε από την συνάντηση θα προβλέπει ότι το κόστος ανά τόνο απορριμμάτων θα είναι 106 ευρώ συν το ΦΠΑ.

Από την πλευρά της η Fraport, προκειμένου να μειώσει το κόστος που σύμφωνα με την σύμβαση έφθανε το χρόνο τα 176.000 ευρώ περίπου, θα αναλάβει να κάνει η ίδια την διαχείριση κάτι που θα μειώσει τους τόνους των απορριμμάτων που θα διαχειρίζεται η ΔΕΔΙΣΑ, άρα και το συγκεκριμένο ποσό που θα όφειλε να καταβάλει στο δήμο Χανίων.

Όπως επισημάνθηκε από τον δήμαρχο Χανίων, αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι πως δεν πρόκειται να προσφερθούν σε κανένα δωρεάν υπηρεσίες και ειδικά στον τομέα της καθαριότητας, καθώς στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρεία.

Ο κ. Βάμβουκας ανέφερε πως η σύμβαση που θα υπογράψει με την Fraport και αυτή που υφίσταται με την Αμερικανική βάση είναι οι δύο μεγάλες συμβάσεις του δήμου Χανίων στον τομέα της καθαριότητας.

Ο δήμαρχος Χανίων πάντως επεσήμανε πως μέχρι πρότινος από την αποκομιδή των απορριμμάτων από το αεροδρόμιο Χανίων γίνονταν δωρεάν καθώς επρόκειτο για κρατική υπηρεσία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook