Ταϊλάνδη: Αυτοί είναι οι 13 ήρωες που βγήκαν σώοι από το σπήλαιο: Ο «Τιτάνας», ο «Μπίου» και τ’ άλλα παιδιά | Photo

ταϊλάνδη-αυτοί-είναι-οι-13-ήρωες-που-βγή-712535

Με μεγάλη ανακούφιση ολόκληρος ο πλανήτης είδε τα 12 παιδιά στην Ταϊλάνδη μαζί με τον προπονητή τους να βγαίνουν τελικά από το σπήλαιο σώα, μετά από μια απίστευτη περιπέτεια που κόντεψε να τους στοιχίσει την ζωή. Νέες πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ίσως τα παιδιά βρέθηκαν στη σπηλιά για να… γιορτάσουν τα γενέθλια τους ενός συμπαίκτη τους.

Σιγά σιγά ο κόσμος αρχίζει να μαθαίνει όλο και περισσότερα για τους 13 αυτούς ήρωες στην Ταϊλάνδη, που κράτησαν για 18 ημέρες ψηλά το φρόνημά τους μέχρι να όλα να λήξουν αισίως.

Αυτοί είναι οι 12 παίκτες και ο προπονητής

Panumas Sangdee (Παρατσούκλι: Mig) 13 ετών

Όπως αναφέρουν τα Ταϊλανδέζικα ΜΜΕ, ο Mig είναι πιο μεγαλόσωμος της ομάδας, αλλά τρομερά ευκίνητος, κάτι που ίσως τον βοήθησε και στις προσπάσθειες διάσωσης.

Duganpet Promtep (Παρατσούκλι: Dom), 13 ετών

Ο Dom είναι ο αρχηγός της ομάδας, και θεωρείται πολύ καλό ταλέντο. Αυτό είναι και ο λόγος που έχει δεχτεί προτάσεις από πολλές ομάδες της Ταϊλάνδης.

Adul Sam-on, 14 ετών

Ο Adul ήταν ο μόνος που ήταν σε θέση να επικοινωνεί με τους Βρετανούς δύτες, μιας και μιλάει εκτός από Ταϊλανδέζικα και Κινέζικα και Αγγλικά. Γεννήθηκε στην Wa State της Μιανμάρ και έφυγε από την οικογένειά του για να λάβει καλύτερη εκπαίδευση στην Ταϊλάνδη. Σε γράμμα που έστειλε μέσω των μελών σωστικών συνεργείων στους γονείς του τους έγραφε ότι του λείπουν και να μην ανησυχούν. «Η μαμά και ο μπαμπάς, θέλουν να δουν το πρόσωπό σου» απάντησαν οι γονείς και συμπλήρωσαν ότι «η μαμά και ο μπαμπάς προσεύχονται για σένα και τους φίλους σου ώστε να βρεθούμε ξανά σύντομα».

Somepong Jaiwong (Παρατσούκλι: Pong), 13 ετών

Ο Pong περιγράφεται ως ένα χαρούμενο παιδί που του αρέσει το ποδόσφαιρο και τα αθλήματα γενικότερα. Ονειρο του σύμφωνα με τον δάσκαλό του να γίνει ποδοσφαιριστής στην εθνική ομάδα της Ταϊλάνδης.

Mongkol Booneiam (Παρατσούκλι: Μαρκ: Mark), 12 ή 13 ετών

Πρόκειται για ένα πολύ σεμνό παιδί που του αρέσει τόσο το ποδόσφαιρο όσο και το διάβασμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πατέρας του παιδιού στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Nattawut Takamrong (Παρατσούκλι: Τερν) 14 ετών

Ο Τερν είναι άλλο ένα ταλέντο της ομάδας. Το “φως” της δημοσιότητας είδε και το γράμμα που έγραψε στους γονείς του, που τους ζητούσε να μην ανησυχούν. Αυτοί του απάντησαν πως “η μαμά και ο μπαμπάς δεν είναι καθόλου θυμωμένοι μαζί σου και δεν σε κατηγορούν. Σε περιμένουμε μπροστά από τη σπηλιά”.

Peerapat Sompiangjai (Παρατσούκλι: Νάιτ), 17 ετών

Η “πέτρα του σκανδάλου”. Ο Νάιτ χάθηκε… την ημέρα των γενεθλίων του. Αυτός ήταν και ο λόγος που γονείς του όλες αυτές τις ημέρες δήλωναν πως τον περιμένουν για το πάρτι. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιώθεί αναφέρουν πως τα παιδιά πήγαν μέσα στη σπηλιά για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του. Για αυτό και είχαν μαζί τους σνακς και κεράσματα. Αυτές οι προμήθειες ήταν που πιθανότατα τους βοήθησαν να μείνουν ζωντανοί τις μέρες του εγκλωβισμού.

Ekarat Wongsukchan ( Παρατσούκλι Μπιού), 14 ετών

Σε γράμμα που έστειλε στη μητέρα του, ο Μπιου υποσχέθηκε να τη βοηθήσει στα χωνία αμέσως μόλις τελειώσει η περιπέτεια.

Prajak Sutham (Παρατσούκλι: Νόουτ) 15 ετών

Φίλοι της οικογένειας τον περιγράφουν ως ένα έξυπνο και ήσυχο παιδί».

Pipat Pho (Παρατσούκλι: Νικ) 15 ετών

Σε ένα γράμμα του, ο Νικ έγραψε στους γονείς του ότι θέλει να φάει κορεατικό ή ταϊλανδέζικο μπάρμπεκιου, αμέσως,μόλις βγει από τη σπηλιά.

Pornchai Kamluang (Παρατσούκλι: Τι) 16 ετών «Μην ανησυχείς. Είμαι μια χαρά» έγραψε ο Τι προς τους γοινείς του.

Chanin Vibulrungruang (Παρατσούκλι: Titan), 11 ετών

Ο “Βενιαμίν” της ομάδας. Ο “Τιτάν” άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία επτά ετών στην αθλητική ομάδα του σχολείου του.

Ekapol Chantawong (Παρατσούκλι: Eϊκ) 25 ετών – Βοηθός προπονητή

Ένας βοηθός προπονητή που πριν ήταν… βουδιστής μοναχός. Ο Εϊκ γεννήθηκε στην Μιανμάρ και έχασε τους γονείς του σε μικρή ηλικία.

Ο Έϊκ στο μοναστήρι έμαθε πώς να μη σπαταλά δυνάμεις, περιορίζοντας τις κινήσεις του σώματός του αλλά και χρησιμοποιώντας τον διαλογισμό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, δίδαξε τις τεχνικές αυτές στα εγκλωβισμένα παιδιά.

Στο γράμμα του, ο Εϊκ ζητούσε συγγνώμη από τους γονείς που οδήγησε τα παιδιά μέσα στη σπηλιά, λαμβάνοντας όπως από πολλούς την απάντηση ότι δεν του ρίχνουν την ευθύνη.

«Υπόσχομαι να προσέχω τα παιδιά όσο καλύτερα μπορώ», έγραφε ο Εϊκ.

Σύμφωνα με κάποια ρεπορτάζ, όταν το γκρουπ εντοπίστηκε, ο Εϊκ βρέθηκε να είναι ο πλέον αδύνατος όλων, επειδή κατά τις ίδιες πηγές δεν ήθελε καν να ακουμπήσει τα φαγητά που είχαν φέρει μαζί τους τα παιδιά .

«Στο σημείωμά του αναφερόταν στη γιαγιά και τη θεία του«, πληροφορώντας τους ότι ήταν «τέλεια»…

Μην ανησυχείτε πολύ για μένα. Προσέξτε την υγεία σας», έγραψε προσθέτοντας. «Παρακαλώ ετοιμάστε μου χυμούς λαχανικών και τσιγαρίδες. Θα τα φάω μόλις βγω έξω».

Πηγή: kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook